Sportrádió: Erőn felül teljesítek ebben az utolsó évben – Kapás Boglárka

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 19:39
Kapás Boglárka és Telegdy Ádám (Fotó: Árvai Károly)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában vendégeskedett Telegdy-Kapás Boglárka és Telegdy Ádám, akik házaspárként utazhatnak a párizsi olimpiára. A két úszó többek között szót ejtett Kapás pályafutásának lezárásáról, illetve a felvetésről, miszerint Virth Balázs kéne kövesse Sós Csabát az úszóválogatott élén.

„Ebben az évben az a célom, hogy még kihozzam magamból azt, ami bennem van. – fogalmazott Kapás Boglárka. – Ha meg is úszom idén a legjobbamat, jövőre nem biztos, hogy lenne annyi erőm, hogy még egy évet végigcsináljak, még egy olimpiát pedig pláne nem. Erőn felül teljesítek ebben az utolsó évben. Nem az van bennem, hogy most kezdődik és ezt még tudom vinni tovább, hanem azt érzem, hogy elfáradtam. Ezt az utolsó szakaszt még meg tudom húzni, amennyire lehet, de ezzel mindent kimerítek.”

Ezután szóba került Sós Csaba szövetségi kapitány azon kijelentése, miszerint a Milák Kristóffal is foglalkozó Virth Balázst szeretné az utódjának az úszóválogatott élén. Telegdy úgy vélekedett, hogy nem lehet párhuzamosan edzősködni és a szövetségi kapitányi teendőket is ellátni.

„Balázs is valószínűleg ezért ódzkodik ettől, mert ez egy egészen más típusú szakma. Sportvezetőnek lenni egészen más, mint edzőnek lenni. Balázs nagyon jó sportvezető lehetne, én nagyon örülnék, ha olyan emberek lennének a sportvezetők között, mint ő” – mondta Telegdy Ádám.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik