Úszás: Kós Hubert indul a belgrádi Eb-n!

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 08:15
Kós Hubert ott lesz az Európa-bajnokságon (Fotó: Derencsényi István/MTI)
Kós Hubert részt vesz a belgrádi úszó Európa-bajnokságon – erről a Magyar Úszószövetség számolt be hivatalos Facebook-oldalán hétfő reggel.

Egy sms teljesen megváltoztatta világbajnokunk terveit: edzője, Bob Bowman küldte neki vasárnap reggel… – kezdte bejegyzését a Magyar Úszószövetség.

„Elvégre Bob nagymestere annak, hogy még a hétvégén se legyen nyugi – mesélte vigyorogva Hubi, aki épp egy magaslati edzőtáborban, Colorado Springsben köpi ki a tüdejét egyszer délelőtt, aztán még egyszer délután, minden egyes nap. – Szóval azt írta, hogy úgy gondolja, az Eb pont jó időben van, és nekem mégiscsak indulnom kell egy versenyen még az olimpia előtt. És hát az úgy működik, hogy ha Bob úgy gondolja, akkor onnantól én is úgy gondolom…” – folytatta bejegyzését az úszószövetség.

 

Mint írták, Kós Hubert természetesen legott hívta Sós Csaba szövetségi kapitányt, akivel azonnal egyeztették a szóba jövő távokat. Ami a lényeg: fő számát, a 200 hátat Párizsra tartogatja, ellenben 50 és 100 pillangón, valamint 50 és 100 háton rajthoz fog állni, továbbá 200 vegyesen is, amelyen történetesen Eb-címvédő. A kapitány pedig a jó hír örömére még be fogja pakolni egy vagy két (netán három) váltóba is.

„Amit Csaba bá’ kér, azt csinálom. Mert most az a lényeg, hogy intenzív legyen a program, még egyáltalán nem leszek formában, de kell egy jó verseny, Léon (Marchand) a francia bajnokságon indul ugyanakkor, ezért is küld engem Belgrádba Bob, aztán onnan megyek vissza Franciaországba, és az olimpiáig ott fogok edzeni velük.”

A belgrádi Eb-n június 17-én kezdődik az úszóviadal és 23-áig tart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik