Kézilabda: tovább tapad az FTC-re a Szeged az U17-es leányélvonalban

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 09:05
null
Az FTC és a Szeged lépéselőnybe került a DVSC-vel szemben az U17-es leány élvonalbeli kézilabda-bajnokság alapszakaszában.

A jelenlegi állás szerint nem ismétlődne meg a 2022-2023-as évad végén látott négyes döntő az U17-es élvonalbeli leány kézilabda-bajnokságban, igaz, nem állunk messze a „megfelelő összetételtől”: a tavalyi bajnok NEKA csapata jó úton halad, hogy kvalifikálja magát, magabiztosan, mindössze három pontot veszítve áll az élen a Keleti csoportban. A balatonbogláriak a közvetlen riválisokat mind legyőzték, a jelenleg 6. helyen álló Nemesvámostól viszont kikaptak, február elején pedig a 7. Kozármislennyel játszottak döntetlent. 

Az utóbb említett pontvesztéstől függetlenül viszont egyelőre nem kell izgulniuk, őket három pont lemaradással követi a Győri ETO, míg a harmadik, negyedik ötödik helyen érkező, egyaránt 23 pontos csapatok (DKKA, Budaörs, Kispest) hat egységgel állnak a NEKA mögött – csak az első két hely ér Final Fourt.

Keleten viszont még szorosabb az állás a tabella elején,

annak ellenére, hogy az első kettő még a NEKA-nál is jobb mérleggel áll. A Ferencváros akadémistáira tapadnak a Szeged játékosai, mindkét együttes egyetlen meccset veszített el eddig – a fővárosiak viszont eggyel többször, 16-szor léptek pályára. Az azonos veszített pontokon túl ráadásul a szegediek felé dől el az egymás elleni mérleg, még novemberben hazai környezetben ütötték ki a ferencvárosiakat (37–20). Az említett hónap végén viszont ők is beleszaladtak egy nagy különbségű vereségbe: a trió harmadik tagja, a DVSC múlta felül őket 46–19-re.

Volt ok az ünneplésre az FTC háza táján Forrás: FTC Kézilabda Akadémia

A debreceniek az ősszel a Váctól kaptak ki szoros összecsapáson, és sokáig ők is pontazonossággal álltak az említett két csapattal együtt, január második felében viszont megrendezték a félév első igazi rangadóját, amelyen a DVSC otthon nem bírt az FTC-vel. A fővárosi gárda a félidei kétgólos hátrányát megfordította, és nagy lépést tett az évad végi négyes döntő felé. 

Persze, az eddigi eredmények alapján nem lehet biztosra menni a folytatásban sem, így komoly izgalmakra számíthatunk a hármas versenyfutását tekintve.

(Kiemelt képünkön: a DVSC (pirosban) és az FTC csatáját a fővárosiak nyerték Forrás: FTC kézilabda Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik