Atlétika: nem titok, hogy Rózsahegyi Bori nyerni megy az U18-as Eb-re

Budai Zoltán utanpotlassport.huBudai Zoltán utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 19:54
null
A 16 éves Rózsahegyi Bori az idén az U18-as Eb-n is bizonyítaná, hogy kivételes távolugrónak számít a korosztályában.

Az idén tovább folytatja remeklését a hazai női távolugrás kiemelkedő reménysége, a már kétszeres Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál-győztes (EYOF) Rózsahegyi Bori.

A Tatabányai SC-Geotech 16 éves kiválósága az év elején többek között 638 centis egyéni csúcsot ugrott, ezüstérmet szerzett a felnőttek, aranyat a korosztálya fedett pályás ob-ján és

vezeti az U18-asok világranglistáját.

„A jól sikerült fedett pályás szezon után folytattuk a felkészülést, Zalakaroson edzőtáboroztunk, majd tizenhat nagyon hasznos napot töltöttünk Cipruson – számol be az ígéretet edző Henyecz László. – A felmérések is azt mutatják, hogy Bori remek formában van. Ezen a hétvégén a Paulinyi Jenő emlékversenyen kezdjük a szabadtéri szezont 100 méterrel, távolugrásban a május végi diákolimpiai országos döntőn, majd a másnapi, budapesti Bronze Tour-versenyen méreti meg magát először. Azzal, hogy egymást követő két napon is ugrani fog, már a korosztályos Európa-bajnokságot modellezzük, ott ugyanis selejtező és döntő is lesz.”

Rózsahegyi Bori az idén az U18-as Európa-bajnokságon alkothat maradandót Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média

Az U18-as Európa-bajnokságnak júliusban Besztercebánya ad otthont, ám Borinak az augusztusi, limai U20-as világbajnokságra is megvan a szintje.

„Bori fejlődése folyamatos. Eltökélt és mentálisan, valamint fizikálisan is nagyszerű állapotban van. Nemcsak az edzésmunkája példaértékű, hanem az iskolában is kitűnő tanuló. Úgy érzem, most minden klappol nála, és

Ez nem nagyképű kijelentés, mert ő is tisztában van a képességeivel és tudja, hogy ő az elsőszámú esélyes. Bízom benne, hogy Bori a nyáron még jelentősen fog javulni, és akár 645-655 centi között is képes lesz ugrani.”

Henyecz László a szabadtéri szezon kezdetén kiváló formában látja tanítványát, Rózsahegyi Borit Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média

Ha Bori még egy centit javít, akkor beállítja, ha kettőt, akkor megdönti az U18-as országos rekordot, melyet Csapó Katalin 38 éve tart 639 centiméterrel. Nem mellesleg ismét munkát adhat edzőjének, aki egy fogadásnak köszönhetően a 610 centi megugrásakor levágatta a bajuszát.

„Most abban maradtunk, hogy ha eléri a 650-et, akkor befestem a hajamat. Szokta kérdezgetni, hogy megvan-e már a hajfesték? Bevallom, még nincs, de úgy látom, hogy rövidesen be kell szereznem.”

(Kiemelt képünkön: Rózsahegyi Bori Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik