Vívás: Csonka Dorottya világbajnokként vált korosztályt

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 14:32
null
A Vasas 17 éves kadétvilágbajnok kardvívója, Csonka Dorottya abba a juniorkorosztályba lép, amelyben már Eb- és vb-győztesnek mondhatja magát.

A Vasas 17 éves kardozója, Csonka Dorottya már tavaly, elsőéves kadétként tagja volt annak a női junior-válogatottnak, amely mellette Battai Sugár Katinka, Keszei Kira és Spiesz Anna összetételben junior világ- és Európa-bajnoki címet szerzett.

A mögöttünk hagyott évadban Kósa Miklós tanítványa a második évét töltötte a kadétok között, és erre a korosztályra koncentrálva egyéniben is fantasztikus sikereket ért el.

Csonka Dorottya februárban a nápolyi kadét Európa-bajnokságon ezüstérmet érdemelt ki, majd

a korosztály áprilisi, rijádi világbajnokságán arany lett a jutalma.

A sokra hivatott kardvívó nem állt le az edzésekkel, hiszen hamarosan a felnőtt országos bajnokságon is pástra lép, a következő évadtól pedig már a juniorok között kell helytállnia.

„A kadétvilágbajnoki cím nagyon jót tesz a motivációmnak, és önbizalmat ad a folytatáshoz, hogy már tudom, miként kell egyéniben is világversenyt nyerni – mondja Dorottya. – A juniorkorosztályba bizakodva lépek fel. Úgy vagyok vele, hogy ha már tavaly, elsőéves kadétként is sikerült kiharcolnom a válogatottságot, akkor most, hogy már én is ezt a korosztályt képviselem, megint összejöhet. Természetesen tudom, hogy

továbbra is sokat kell dolgoznom, és igyekszem mindent megtenni, hogy a juniormezőnyben is eredményes legyek.

Úgy érzem, a Vasasban minden adott ahhoz, hogy a fejlődésem folyamatos maradjon. Nagyon jó szakemberek foglalkoznak velünk és a társakkal tudjuk egymást felfelé húzni.”

Csonka Dorottya bizakodva várja a következő évadot Fotó: Bizzi Team

Kósa Miklós szerint a tanítványának magabiztosságot kell adjon a vb-győzelem.

„Csonka Dorottya céltudatos, kitartó versenyző, és most már ő is láthatja, hogy a befektetett munka, energia, valamint idő, nagyon szép eredménnyel tud párosulni.

Viszont azt is tudja, hogy a múltból nem lehet megélni és újabb célokat kell kitűznie maga elé.

Kíváncsian várom a következő szezont, mert nagy lehet a harc a válogatottságért, sok ügyes lány van a korosztályban. Ezzel együtt én is nagyon bizakodó vagyok” – zárja a tréner.

 

(Kiemelt képünkön: Csonka Dorottya Fotó: Bizzi Team)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik