Az Egeré lett a női vízilabda ob I bronzérme

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 20:29
A háromgólos Parkes Rebecca mellett a februárban érkezett és most négy gólt szerző Letícia Belorio vezetésével lett bronzérmes az Eger (Fotó: Szabó Miklós)
Hiába kezdett jobban a Dunaújváros, az Eger már a második negyed elején fordított, és 12–8-as győzelmével megszerezte a bronzérmet a női vízilabda-bajnokságban.

JÓ VÁSÁRT CSINÁLT a Digi-Eger női vízilabdacsapata a brazil válogatott Letícia Belorióval, aki februári érkezése óta a Dunaújváros elleni bronzpárharc harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén játszott a legjobban – akkor, amikor a legfontosabb volt. A címvédő egriek nem bánkódtak sokáig amiatt, hogy ezúttal lemaradtak a döntőről, a megfiatalított csapatnak nagy motivációt jelentett a harmadik hely, a klub különjáratot indított a szurkolóknak.

Persze az újvárosi pólóbarátok is tudták, hogy nagy meccset rendeznek az uszodában, megtelt a lelátó, még pótszékekre is szükség volt – az egyiken a klub legendás edzője, Mihók Attila foglalt helyet, aki immár szövetségi kapitányként nézte a mérkőzést. Utódjának, az idény végén távozó Vad Lajosnak bizonyára tetszett, amit az első negyedben látott, Dobi Dorina két labdaszerzése után megvillant a kapásszélen. Csakhogy a negyed végére az Eger védekezése is összeállt, Torma Luca olyannyira elkapta a fonalat, hogy a találkozó végéig el sem engedte, míg Bódi Fruzsina húzásával már a vendégek vezettek, de Garda Krisztina elemi erejű átlövéssel egyenlített.

Aztán jött Letícia Belorio.

A brazil légiós másfél perc alatt két akciógólt lőtt, és amikor a harmadik negyedben egy gólra zárkóztak a hazaiak, gyorsan visszaállította a különbséget. A szépségre is adott, hajszálpontos ejtéssel mattolta Maczkó Lillát, és bár ötméteresből nem tudott túljárni az eszén, addigra már eldőltek a lényegi kérdések, mert a Dunaújváros bőkezűen bánt az emberelőnyeivel. A párharc harmadik mérkőzését is a vendégcsapat nyerte meg, az Eger 12–8-as győzelmével megérdemelten lett bronzérmes, az újvárosiak ellenben lecsúsztak a dobogóról, de talán így is kihozták a legtöbbet az idényből.

NŐI VÍZILABDA OB I
A 3. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
DUNAÚJVÁROSI FVE–DIGI-EGER 8–12 (3–2, 1–4, 3–3, 1–3)
Dunaújváros, 300 néző. V: Debreceni, Csanádi
DUNAÚJVÁROS: Maczkó – Szabó N. 1, Sümegi, DOBI 2, Mahieu 1, GARDA 4, Horváth B. Csere: Jonkl, Kardos L., Pál R., Somogyvári, Kardos D. Edző: Vad Lajos
EGER: TORMA – SZELLÁK 2, Bódi 1, Szilágyi D. 1, PARKES 3, BELORIO 4, Borsi. Csere: Balogh V. (kapus), Pogonyi, Weston 1, Sóti, Katona Zs., Lendvai. Edző: Sike József
Emberelőny-kihasználás: 11/1, ill. 12/7
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/0
Kipontozódott: Sóti (26. p.), Somogyvári, Katona Zs. (27. p.), Szabó N., Bódi (29. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – A nyolc hónapos munkánk ennyire volt elegendő, bejutottunk az elődöntőbe, de a negyedik hely a realitás. Kritikus szituációkban kidolgozott helyzeteket rontottunk el, sokat kell még fejlődnie a csapatnak.
Sike József: – Mindkét együttes dicséretet érdemel, végletekig kiélezett párharc volt, amelyet apróságok döntöttek el. A tavalyi bajnoki cím után jelentősen átalakult a keretünk, büszkék lehetünk a bronzérmünkre.

A 9. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
Zue.hu Szegedi VE–GYVSE-Uni Győr 10–5 (5–2, 1–0, 3–2, 1–1)
G: Tátrai Sz. 4, Baksa B., Bocskay, Botka, Pádár, Pap M., Szabó K., ill. Petik 4, Finta
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Szeged javára

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
Bajnok: UVSE (Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Drávucz Míra, Faragó Kamilla, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja, Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kárpáti Eszter, Kenéz Kincső, Keszthelyi Sára, Klemm Petra, Kóka Zelma, Lendvay Zoé, Mácsai Eszter, Magyari Alda, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szegedi Panni, Szentpáli Jolánta, Tiba Panna, Varró Eszter. Edző: Benczur Márton), 2. FTC-Telekom, 3. Digi-Eger, 4. Dunaújvárosi FVE, 5. BVSC-Zugló, 6. III. Kerületi TVE, 7. Valdor-Szentes, 8. Tatabányai VSE, 9. Zue.hu Szegedi VE, 10. GYVSE-Uni Győr

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik