Jéglabda-vb: megvédte címét Oroszország

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.02.04. 17:27
Címkék
Oroszországi jéglabda-világbajnokságon a vasárnapi döntőben a házigazda együttes 3-1-re verte Svédország legjobbjait, így megvédte világbajnoki címét.
Munkában az orosz védelem
Reuters
Munkában az orosz védelem
Munkában az orosz védelem
Reuters
Munkában az orosz védelem

A kemerovói vb bronzérmét Finnország nemzeti együttese szerezte meg, miután a harmadik helyért kiírt csatában 5-4-re legyőzte Kazahsztán csapatát.

A sportág legjobb 12 válogatottját felvonultató viadalon a hat élgárdát tömörítő A-csoportban bennmaradt Fehéroroszország, amely a kiesési-feljutási mérkőzésen 9-1-re nyert a B-csoportban első Egyesült Államok ellen.

A magyar válogatott a B-csoportban negyedikként végzett.

A jeges sportág csúcsszintű vetélkedősorozata rövidesen Budapesten folytatódik: a női világbajnokságnak a Városligeti Műjégpálya ad otthont február 12. és 17. között.

Az eseményen hét ország - Norvégia, Oroszország, Svédország, Finnország (A-csoport), illetve az Egyesült Államok, Kanada és Magyarország (B-csoport) - válogatottja indul.

Az első hivatalos bandymérkőzést 1907 februárjában játszották a városligeti tó jegén és a következő években több nemzet részvételével hivatalos tornákat is rendeztek. Az 1988-as rekonstrukció óta több nemzetközi jéglabda-viadalnak volt a színhelye Európa legnagyobb és legöregebb műjégpályája.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik