Ez gombócból is sok: 9 gólt kapott a Flames

Vágólapra másolva!
2010.01.19. 07:36
null
A Calgary csak bunyóban volt méltó ellenfele a San Josénak (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 103. játéknapján a hazai pályán játszó San Jose Sharks valósággal átgázolt a Calgary Flames csapatán: a kaliforniaiak 9–1-re ütötték ki riválisukat. Gálázott a Colorado is: az Avalanche 6–0-val „zúdult át" az Edmontonon. Az Islanders New Yorkban nullázta le a Devilst, az Ottawa a három gólt szerző Daniel Alfredsson vezérletével verte meg Bostonban a vendéglátó Bruinst.

Erre szokták mondani, hogy még gombócból is sok: az NHL 103. játéknapján a San Jose kilenc gólt ütött a Calgarynak, a Flames erejéből pedig csak a szépítő találat megszerzésére futotta – a Sharks 9–1-re verte meg riválisát.

A San Jose sikerének titka a csapatmunka volt: a hazai pályán játszó kaliforniaiaknál klubcsúcsnak számító nyolc különböző Sharks-játékos iratkozott fel a gólszerzők közé, egyedül Dany Heatley duplázott.

Az utóbbi 16 mérkőzéséből 13-at megnyerő San Jose az újabb diadalával a pontokat tekintve (72) beérte a ligelső Chicagót – eközben a Calgary vesszőfutása tovább folytatódik, a kanadaiak zsinórban az ötödik találkozójukat veszítették el (ilyen sorozatra 2007 novembere óta nem volt példa a klub történetében).

A Sharks minden harmadra tartogatott három találatot (a vendégek az utolsó játékrészben szépítettek), de a közönség összes vágya így sem teljesült: a 17 562 néző az utolsó percekben egy emberként skandálta: „A tizediket akarjuk!" – nos, ez nem jött össze, de vélhetően így is elégedetten távoztak a csarnokból.

A liga leggyengébb együttesei közé tartozó Edmonton Oilers szintén nagy verést kapott (még szerencse, hogy az Ottawa megmentette a kanadai csapatok becsületét...), a Colorado otthonában maradtak alul 6–0-ra. Az Avalanche egyhuzamban a negyedik győzelmét aratta, míg az Edmontont már csak két pont választja el az utolsó, harmincadik helytől. Az Olajosok vereségsorozata már nyolc összecsapás óta tart, és az utóbbi 16 meccsükből csupán egyet nyertek meg.

Az első harmad elején és a második felvonás végén is kétszer-kétszer volt eredményes az Islanders a New Jersey ellen – Matt Moulson lőtte az elsőt és a negyediket –, és ez elég is volt a biztos sikerhez. Abszolút megérdemelt volt mindez, hiszen amíg a New York-i játékosok negyvenhat alkalommal vették célba a vendégkaput, addig a Devils-korongosok mindössze húszszor tették meg ugyanezt. Ennyi lövést kellett hatástalanítania Rick DiPietrónak, hogy 2008. február 21-e után ismét shutoutra lehessen büszke. A New Jersey a harmadik helyen áll még a Keleti főcsoportban – az utóbbi három találkozóját vesztette el –, de ha így folytatja, könnyen lejjebb csúszhat.

Nem Tim Thomas napja volt a hétfői, és ezt többnyire Alfredssonnak „köszönhette", hiszen a 31. percben már harmadszor mattolták a Boston kapusát, akit ezek után le is cseréltek: mindössze kilenc lövésből szedett be hármat. A helyére érkező Tuukka Rask sem járt sokkal jobban: alighogy beállt, Alfredsson neki is beköszönt. A vége közte négy lett; a Boston a 17. vereségét szenvedte el, s a kilencediket hazai környezetben.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 103. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 2–3
Phoenix Coyotes–Buffalo Sabres 2–7
Nashville Predators–Toronto Maple Leafs 3–4
Colorado Avalanche–Edmonton Oilers 6–0
Columbus Blue Jackets–St. Louis Blues 4–2
Florida Panthers–Atlanta Thrashers 1–0
Dallas Stars–Minnesota Wild 4–3
San Jose Sharks–Calgary Flames 9–1
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Boston Bruins–Ottawa Senators 1–5
New York Islanders–New Jersey Devils 4–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik