Kovalcsuk visszaadta a reményt a New Jerseynek

Vágólapra másolva!
2011.02.17. 09:34
null
Ilja Kovalcsuk (középen) már húsz gólnál jár ebben az idényben (Fotó: Reuters– archív)
Címkék
Ilja Kovalcsuk remek találattal segítette zsinórban ötödik győzelméhez a New Jersey Devilst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján. Tizenhárom gól született az Anaheim Ducks–Washington Capitals mérkőzésen, Alekszandr Szjomin mesterhármasának is köszönhetően a fővárosiak 7–6-ra nyertek.

A New Jersey-i Ilja Kovalcsuk lassan teljesen meggyőzi a Devils szurkolóit arról, hogy érdemes volt vele a nyáron 15 éves, 100 millió dolláros szerződést kötni: az orosz csatár a Carolina elleni, csütörtök hajnali találkozó második harmadában parádés gólt szerzett, s ezzel zsinórban ötödik győzelméhez segítette csapatát (ez volt az első gól a meccsen, a Devils 3–0-ra elhúzott, és a Carolina már nem tudott egyenlíteni).

„Ezt rajta kívül senki sem tudja megcsinálni – mondta Nick Palmieri, Kovalcsuk újonc csapattársa, aki a gól előtti passzt adta az orosznak, majd a kapu elé állt az esetleges kipattanóra. – Az volt a feladatom, hogy álljak a kapus elé, és csapjak le a kipattanóra, amely az ilyen lövések után el szokott maradni."

„Ha elegendő helyet hagysz Iljának, hülyét csinál belőled" – mondta Szergej Szamszonov, a Hurricanes első góljának szerzője.

A szezont borzasztóan kezdő Devils jelenleg a 13. helyen áll a Keleti főcsoportban, de mostani formáját tekintve nem elképzelhetetlen, hogy le tudja dolgozni a 8. Carolinával szembeni 12 pontos hátrányát, és ott lesz a playoffban.

KOVALCSUK PARÁDÉS GÓLJA

Washingtonban is orosz csatárt ünnepeltek, de ezúttal nem Alekszandr Ovecskint, hanem druszáját, Szjomint, aki mesterhármassal vette ki a részét az Anaheim idegenbeli 7–6-os legyőzéséből. Ovecskin egy-egy gólt és asszisztot jegyzett, tekintve a minimális különbséget, ezekre is nagy szükség volt.

A Los Angeles Kings 10 mérkőzésesre nyújtotta pontszerző sorozatát, míg a Toronto hétmérkőzéses vereségsorozatnak vetett véget a Buffalo elleni sikerével. A Colorado nem tudott leállni kilencnél, hazai pályán 3–2-re kikapott hosszabbítás után a Pittsburghtől.

NHL
ALAPSZAKASZ, 121. JÁTÉKNAP
Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 1–2
New Jersey Devils–Carolina Hurricanes 3–2
Columbus Blue Jackets–Los Angeles Kings 3–4 – szétlövéssel
Florida Panthers–Philadelphia Flyers 2–4
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild 3–1
Colorado Avalanche–Pittsburgh Penguins 2–3 – h. u.
Calgary Flames–Dallas Stars 4–2
Anaheim Ducks–Washington Capitals 6–7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik