NHL: a Chicago ismét kikapott a nyugati rangadón az Anaheimtől

Vágólapra másolva!
2013.03.30. 07:25
null
Az Anaheim idén harmadszor, sorozatban negyedszer győzte le a Chicagót (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján az Anaheim a legjobbkor vetett véget (négymeccses) vereségszériájának – a Chicago elleni idegenbeli konferenciarangadón. A Ducks a két csapat harmadik szezonbeli meccsén harmadszor nyert, ezúttal 2–1-re. A játéknap másik három találkozóján potyogtak a gólok: a Tampa szétlövésben győzött 5–4-re a New Jersey ellen, a Calgary 6–4-re kikapott a Columbustól, a Dallas 5–3-ra megverte a Minnesotát.

A 2012–2013-as szezonban már háromból három sikernél tart az Anaheim Ducks a konferenciaelső Chicago Blackhawks ellen. A 2–1-es anaheimi sikerrel végződő összecsapás – akárcsak a legutóbbi mérkőzésük – az utolsó pillanatokban dőlt el. A Kacsák veterán csatára, Sheldon Souray két perccel a harmadik harmad vége előtt szerzett győzelmet érő találatot, megszakítva csapata négymeccses vereségsorozatát. A Nyugati főcsoport második helyén álló Ducks ezzel a győzelemmel három pontra csökkentette hátrányát az éllovas Blackhawks mögött.

Szépen indult Jon Cooper karrierje a Tampa Bay Lightningnál. A korábban az AHL-s Syracuse Crunchot vezető 45 éves tréner első mérkőzésén 5–4-es győzelemre vezette csapatát a New Jersey Devils ellen, igaz, csak szétlövés után. Az egész mérkőzésen veszélyt jelentő – és a meccs emberének választott – tampai Steven Stamkos hét lövéséből kettő betalált, így már huszonöt gólnál tart a szezonban, ezzel továbbra is vezeti a liga góllövőlistáját.

A 41 éves Jaromír Jágr ezredik asszisztját szerezte a Dallas Starsban az 5–3-as Minnesota Wild elleni siker alkalmával. A cseh jobbszélső ezzel a liga történetének tizenkettedik játékosa lett, aki elérte a négyszámjegyű gólpasszt, csapata pedig ezzel a sikerrel már csak egy pontra van a playoffot érő nyolcadik helytől a Nyugati főcsoportban.

Jágr 1000. asszisztja

 

A Calgary Flames első mérkőzését játszotta Jarome Iginla nélkül, és ez meg is látszott a csapat játékán a Columbus Blue Jackets elleni 6–4-es vereség során. A Flames nyolcmérkőzéses győzelmi sorozata szakadt meg hazai pályán, és az utóbbi hetekben – az idény eleji botladozáshoz képest – jó formában lévő csapat újra visszacsúszott a Nyugati főcsoport utolsó előtti helyére.

NHL
ALAPSZAKASZ, 67. JÁTÉKNAP
Tampa Bay LightningNew Jersey Devils 5–4 – szétlövéssel
Dallas Stars–Minnesota Wild 5–3
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 1–2
Calgary FlamesColumbus Blue Jackets 46

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik