NHL: anaheimi lövészápor zúdult az Ottawa kapujára

Vágólapra másolva!
2013.10.14. 06:49
null
Az Anaheim játékosainak lövőkedvével nem volt probléma (Fotó: Reuters)
Az Anaheim Ducks klubrekordot jelentő 56 lövéssel zárta az Ottawa Senators elleni mérkőzését, amelyet 4–1-re megnyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A franchise húszéves születésnapja alkalmából az eredeti, lila-zöld szerelésben játszó anaheimieknél Corey Perry két gólt szerzett, Jonas Hiller 30 védést mutatott be, a klubrekordot jelentő 56 lövéssel záró Ducks pedig sorozatban negyedszer nyert.

Először volt az idényben a Winnipeg kezdőcsapatának tagja Al Montoya, a 28 éves kapus pedig rögtön hibátlan teljesítménnyel jelentkezett (NHL-es pályafutása során a negyedik shutoutját jegyezte, 24 védéssel), a Jets pedig hazai pályán 3–0-ra megverte a New Jersey Devilst.

Ugyanez lett az eredmény Floridában, csak ott a vendég Los Angeles javára. A sorozatban harmadszor nyerő Kings kapujában Ben Scrivens 20 védéssel érte el karrierje harmadik shutoutját.

A Phoenix két vereséggel kezdte ötmeccses túráját (2–10-es gólkülönbséggel), a következő három találkozót viszont megnyerte a Detroit, a Philadelphia és a Carolina otthonában. A Hurricanes elleni 5–3-as Coyotes-sikerből Rob Klinkhammer két találattal vette ki a részét.

NHL
ALAPSZAKASZ, 13. JÁTÉKNAP
Carolina Hurricanes–Phoenix Coyotes 3–5
Florida Panthers–Los Angeles Kings 0–3
Winnipeg Jets–New Jersey Devils 3–0
Anaheim Ducks–Ottawa Senators 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik