NHL: az Anaheim nyerte meg a szabadtéri derbit Kaliforniában

Vágólapra másolva!
2014.01.26. 07:11
null
Trópusi hokimeccs Los Angelesben – az élménybe még az öreg rókák is beleborzongtak (Fotó: Reuters)
Nem sikerült jól a Los Angeles Kings számára az NHL első kaliforniai szabadtéri mérkőzése: a helyi rivális Anaheim Ducks 3–0-ra legyőzte a Királyokat az észak-amerikai profi hokiliga hollywoodi rangadóján. A Pittsburg Dallasban kapott ki szintén 3–0-ra, a Washington viszont megszakította hétmeccses nyeretlenségi sorozatát : a visszatérő Alekszandr Ovecskin vezérletével 5–0-ra nyert Montréalban.

Ritka, mondhatni soha nem látott jelenség, hogy a jégkorongozók pálmafák között battyognak ki a jégre az öltözőből, de megtörtént: az NHL első délnyugati derbijét játszotta a Los Angeles Dodgers baseball-stadionjában a Kings és nagy kaliforniai riválisa, az Anaheim Ducks. A közel húszfokos melegben megrendezett, Wayne Gretzky bedobásával indított meccs főhőse Jonas Hiller, a vendégek kapusa volt, aki egyetlen gólörömet sem engedélyezett a Los Angeles-ieknek.

Az 54 ezer néző ellenben három anaheimi gólt is látott, Corey Perry és Matt Beleskey az első harmadban kényelmes előnyhöz juttatta a Kacsákat, akik jó védekezésüknek köszönhetően a hajrában Andrew Cogliano üres kapus góljával állították be a végeredményt.

„Nem volt vészes, játszottam már rosszabb jégen is – mondta a meccs után a győztes csapat finn ásza, Teemu Selänne. – Itt, délnyugaton a csarnokokban sem sokkal jobb a helyzet. De a stadion elképesztő, csak keveseknek adatik meg, hogy 55 ezer ember előtt játszanak. Karrieremet tekintve ez elég előkelő helyen van a szép pillanatok listáján. Azt hiszem, ebből nem lenne nehéz rendszert csinálni."

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Ottawa Senators 6–3
New York Islanders–St. Louis Blues 3–4 – szétlövéssel
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 1–6
Montréal Canadiens–Washington Capitals 0–5
Tampa Bay Lightning–Colorado Avalanche 5–2
Columbus Blue Jackets–Buffalo Sabres 2–5
Winnipeg Jets–Toronto Maple Leafs 5–4 – hosszabbítás után
Dallas Stars–Pittsburgh Penguins 3–0
Los Angeles Kings–Anaheim Ducks 0–3
San Jose Sharks–Minnesota Wild 3–2 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik