NBA: fájdalom kínozza, Durant határozatlan ideig pihenőn

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 19:48
Az előző szezon legértékesebb játékosának választott Kevin Durant sérülés miatt egy hónapja nem játszott mérkőzést, és – mint a pénteki bejelentésből kiderült – határozatlan ideig továbbra sem számíthat rá az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő, a rájátszásért nagy harcot vívó Oklahoma City Thunder.

Sam Presti klubigazgató szerint a szakemberek döntenek majd arról, mikor térhet vissza a sztár, de hozzátette: ez csak akkor lesz, amikor már fájdalom nélkül tud játszani. Ez azt jelenti, hogy Durant akár a rájátszásról is lemaradhat, ha addigra nem lesz tünetmentes.

Durant jobb lábfejét törés miatt tavaly októberben megműtötték, a szezon első 17 mérkőzését nélküle játszotta le csapata. A játékos december elején visszatért, majd egy újabb, rövidebb kényszerszünet után újra megpróbálkozott a játékkal, ám február 19. óta nem lépett pályára mérkőzésen.

Február 23-án ismét végrehajtottak egy apróbb beavatkozást a játékoson, hogy csökkentsék a fájdalmát, de az továbbra sem múlt el, ezért döntöttek most úgy, hogy egy időre „leveszik a pályáról”.

A 26 esztendős játékos négyszer volt a bajnokság pontkirálya, hatszor játszott All Star-gálán és 2012-ben olimpiai bajnok lett az amerikai válogatottal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik