NBA: gálázott a Clippers, Rose döntött a Bulls-Cavs meccsen

Vágólapra másolva!
2015.05.09. 07:55
Egy sima és egy végletekig kiélezett mérkőzést hozott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának legutóbbi játéknapja: a Los Angeles Clippers nagy különbségű diadalt aratott a Houston Rockets felett, míg a Chicago Bulls Derrick Rose sorsdöntő triplájával késztette megadásra a Cleveland Cavalierst. Mindkét győztes csapat 2–1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A Los Angeles Clippers J. J. Redick 31 és Austin Rivers 25 pontjára (rájátszásbeli egyéni csúcs), no meg Blake Griffin dupla duplájára (22 pont, 14 lepattanó) építve pipálta ki a Houstont, amely már az első negyedben kilencpontos hátrányba került. A harmadik felvonásban egy 20–3-as sorozattal húzott el végleg a Clippers, a remek szériából Rivers 15 ponttal vette ki a részét.

Chicagóban a Bulls és a Cleveland Cavaliers a végsőkig nyüstölte egymást: a Cavs 10.8 másodperccel a vége előtt kiegyenlített, de Derrick Rose-nak még volt egy dobása, a a Bulls klasszisa a dudaszó pillanatában betalált, megszerezve harmincadik pontját – és a győzelmet csapatának.

ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 99–96

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Bulls javára

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Los Angeles Clippers–Houston Rockets 124–99

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Clippers javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik