NFL: újabb hét játékos mondta vissza a szereplést

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.07.28. 08:59
null
Marcus Cannon nem kockáztat (Fotó: AFP)
Újabb hét NFL-játékos döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja a teljes 2020-as idényt.

Elsőként Laurent Duvernay-Tardif, a Kansas City Chiefs orvosi diplomás támadófalembere jelezte, hogy él a liga adta lehetőséggel, és a játék helyett ősszel és télen otthonában, Kanadában segíti a koronavírus elleni küzdelmet.

Hozzá hét újabb játékos csatlakozott hétfőn. Maurice Canady (Dallas Cowboys), De'Anthony Thomas (Baltimore Ravens), Najee Toran (New England Patriots), Dan Vitale (New England Patriots), Chance Warmack (Seattle Seahawks), Caleb Brantley (Washinton Football Team) és Marcus Cannon (New England Patriots).

A liga szabályzata szerint a játékosok 150 ezer dolláros alapfizetést kapnak a kihagyott idény során, és egy évet csúszik a klubbal kötött megállapodásuk. Azok, akik korábbi vagy krónikus betegség miatt veszélyeztetettek, 350 ezer dollárt kapnak – ilyen lehet Brantley és Cannon, de ezt a ligának még jóvá kell hagynia.

A New England Patriots támadó falembereként háromszoros Super Bowl-győztes Cannon kilenc éve legyőzte a rákot, de valószínűleg még a veszélyeztetettek közé tartozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik