NHL: megvan a megállapodás a rajtról és a mérkőzésszámokról

Vágólapra másolva!
2020.12.19. 13:12
null
Január 13-án indulhat az idény (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) megállapodott a játékosok képviselőivel a 2020–2021-es idény kezdésének időpontjáról, valamint az alapszakasz mérkőzésszámáról – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI a liga tájékoztatására hivatkozva azt írja: az alapszakasz január 13-án indulhat, a csapatokra 56 összecsapás vár.

A véglegesítéshez még szükség van az érintett kormányok, valamint a liga játékos-szervezetének (NHLPA) a jóváhagyására – tette hozzá a hírügynökség.

Alapesetben az NHL-ben október elejétől június közepéig tart egy idény, ám idén a világjárvány miatt csak szeptember végén, az edmontoni buborékban megrendezett finálé során tudták átadni a Stanley-kupát, így a korlátozások és a csúszások miatt nem lehetett megkezdeni időben a 2020–2021-es kiírást – emlékeztetett az MTI.

Az új forgatókönyv szerint az alapszakaszban egyrészt jelentősen csökken a csapatok szokásos, 82-es meccsszáma, másrészt a határátlépési szabályok miatt új csoportokat kell összeállítaniuk. Ennek értelmében a liga hét kanadai együttese külön csoportban küzd majd egymással az alapszakasz során.

Az MTI megjegyzi, jelenleg biztosnak látszik, hogy még tavasszal sem lehet szurkolókat beengedni a csarnokokba – az előző idény teljes rájátszása is nézők nélkül zajlott –, ennek következtében a liga már korábban lemondta a hagyományos, szabadtéri stadionban rendezett Winter Classicot, valamint az All Star-hétvégét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik