NHL: szigorúbb járványügyi protokoll a 40 fertőzött miatt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 18:49
null
Még a kispadon is kötelező lesz a maszk (Fotó: Getty Images)
Felülvizsgálják a járványügyi protokollt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) felbukkanó Covid–19 megbetegedések miatt.

 

A kispadok mögül eltávolítják az üvegpaneleket a jobb légáramlás miatt, a játékosok és edzők legfeljebb a mérkőzések előtt 1 óra 45 perccel léphetnek a csarnokba (kivéve sérülések kezelése esetén), valamint minden megbeszélésnek virtuálisnak kell lennie. A 31 csapatot kötelezték arra, hogy az öltözőben biztosítsák a 6 láb (1.8 méter) védőtávolságot.

A maszkviselés mindenhol kötelező a játékosok és stábtagok számára, az edzők és a cserekapusok a kispadnál is kötelesek hordani.

A liga egyelőre nem határozott a gyorstesztek bevezetéséről a pontosabb, ám csak 12–24 óra alatt eredményt hozó PCR-vizsgálatok mellé, ahogy az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) már megtették.

Az intézkedéseket azért hozták meg, mert összesen negyven jégkorongozó nem volt bevethető koronavírus-fertőzés miatt. A 24 amerikai együttes közül 16 volt érintett az eddig elhalasztott 22 találkozón, a Covid-listán szereplő negyven játékosból egy szerepel kanadai gárdában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik