NHL: a Lightning kiütésével negyeddöntős a Panthers

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.30. 07:49
Carter Verhaeghe vezérletével kiütötte a Lightningot a Panthers (Fotó: Getty Images)
A New York Rangers után másodikként a Florida Panthers jutott be a negyeddöntőbe az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután a Tampa Bay Lightning elleni ötödik mérkőzésen kiütéses győzelmet aratott. A Dallas Stars egyenlített a címvédő Vegas Golden Knights elleni párharcban.

A floridai rangadó ötödik felvonásán nem sok esélyt adott a Panthers a vendég Tampa Bay Lightningnak. A vendéglátó a második harmadban Carter Verhaeghe akció- és Alekszandr Barkov emberhátrányos góljával szerzett vezetést, melyre nem sokkal később még egy góllal válaszoltak a vendégek, de a negyedik negyedet nagyon elrontották. Az utolsó 20 percben ugyanis Barkov és Verhaeghe második góljai mellett a Panthers még két gólt lőtt, így a meccset 6–1-gyel, a párharcot 4–1-es sikerrel zárta le és jutott be a negyeddöntőbe, ahol a Boston Bruins és a Toronto Maple Leafs győztesével vív meg.

Nem segít a hazai jég… A címvédő Vegas Golden Knights úgy tűnt, nagy előnyt szerez azzal, hogy megnyerte a Stars elleni két dallasi meccsét, de a texasiak másképp gondolták, a harmadik mérkőzésen Las Vegasban szépítettek, a negyediken pedig kétszeri hátrányból felállva nyertek 4–2-re, s 2–2-re egyenlítettek a párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ
5. MÉRKŐZÉS
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 6–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a Florida javára
4. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–Dallas Stars 2–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik