NFL: hét passzolt TD, hosszabbítás után verte a Buccaneerst a Falcons

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.10.04. 07:02
Remekeltek a támadóegységek, Kirk Cousins (18) 509 yarddal és 4 TD-vel vezette hosszabbításos győzelemre a Falconst a Buccaneers ellen (Fotó: Getty Images)
Drámai mérkőzésen, hét passzolt touchdownt hozó rangadón nyert hosszabbítás után 36–30-ra a házigazda Atlanta Falcons a Tampa Bay Buccaneers ellen a profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 5. fordulójában.

Mindkét támadóegység elemében volt a forduló nyitómérkőzésén, amit a Falcons kezdett jobban, hiszen az egész meccsen remeklő Drake London TD-jével már három perc után vezetett, de hiába szereztek a nagyszünetig Darnell Mooney révén is egy TD-t az atlantaiak egy kihagyott és két értékesített mezőnygól mellett, a félidőben a Buccaneers vezetett, ugyanis Baker Mayfield kétszer is megtalálta a karrierje 100. touchdownját megszerző Mike Evanst, ráadásul egy mezőnygól mellett még Sterling Shepard is eljutott a célterületre. 17–24

MIKE EVANS 100. TD-JE

Ugyan a harmadik negyedben a védelmek is felerősödtek, s csak egy-egy mezőnygólt értek el a felek, a záró felvonás Mooney második elkapott TD-jével indult, így az utolsó 10 percnek 27–27-ről vágtak neki a csapatok. A Buccaneers egy újabb mezőnygóllal ismét megszerezte a vezetést, a Falcons pedig majdnem ráfázott a negyed derekán kihagyott – pontosabban a Tampa által blokkolt – mezőnygóljára, végül drámai hajrá után  elérte, hogy a hosszabbításért rúgjon egy hárompontost, amit Younghoe Koo be is lőtt az utolsó másodpercben, hosszabbításra mentve a mérkőzést.

ÍGY TUDTA KIHARCOLNI A HOSSZABBÍTÁST ÉRŐ MEZŐNYGÓLT A FALCONS

A Falcons a ráadásban már kihasználta lélektani előnyét és a vendégek nem tudták megállítani KhaDarel Hodge-ot, akinek TD-jével az Atlanta 36–30-ra megnyerte a mérkőzést.

A támadóegységek remeklését a két irányító mutatói is jelzik, hiszen Baker Mayfield 180 yarddal és három TD-vel, Kirk Cousins 509 (!) yarddal és négy TD-vel zárta a mérkőzést. A Falcons győzelmében elévülhetetlen érdemei voltak Drake Londonnak, aki 12 elkapásból termelt 154 yardot és egy TD-t.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG! 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ
Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 36–30 – hosszabbítás után

A FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Október 6., vasárnap
15.30: Minnesota Vikings–New York Jets (Tv: Arena4) – Londonban
19.00: Chicago Bears–Carolina Panthers
19.00: Cincinnati Bengals–Baltimore Ravens
19.00: New England Patriots–Miami Dolphins
19.00: Washington Commanders–Cleveland Browns
19.00: Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts
19.00: Houston Texans–Buffalo Bills (Tv: Arena4)
22.05: Denver Broncos–Las Vegas Raiders
22.05: San Francisco 49ers–Arizona Cardinals
22.25: Los Angeles Rams–Green Bay Packers (Tv: Arena4)
22.25: Seattle Seahawks–New York Giants
Október 7., hétfő
2.20: Pittsburgh Steelers–Dallas Cowboys (Tv: Arena4)

Október 8., kedd
2.15: Kansas City Chiefs–New Orleans Saints (Tv: Arena4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik