NHL: először kapott ki az újonc Utah, 15 gólos meccset nyert meg a Senators

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 09:45
Josh Norris lett a Senators hőse (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfő éjjel és kedd virradóra lejátszott mérkőzésein negyedik találkozóján először szenvedett vereséget az újonc Utah HC, míg Kanadában az idény eddigi legtöbb gólt hozó meccsén az Ottawa Senators hosszabbításban nyert 8–7-re.

 

Magyar idő szerint hétfőn késő este az idény eddigi legfordulatosabb mérkőzését vívta egymással az Ottawa és a Los Angeles Kings: a Sens hazai pályán az első harmad közepére kétgólos hátrányba került, de egyet gyorsan ledolgozott. A másodikban aztán az újabb kapott gól után az addigi 9 lövési kísérletből háromszor kapituláló – és csak az első számú kapus, Linus Ullmark sérülése miatt szóhoz jutó – hazai kapus, Anton Forsberg számára véget ért a mérkőzés, de a helyére beszálló, alapvetően a rangsorban harmadik Mads Sögaard sem védett jobban, ő 17 lövésből négy gólt kapott a hátralévő bő másfél harmadban. Az Ottawa szerencséjére a támadók kevésbé fogtak ki rossz napot, s a többszöri kétgólos hátrányból is rendre visszajöttek: 4–4, 5–5, 6–6 is állt az eredményjelzőn, sőt, a harmadik harmadban 7–6-ra már ők vezettek, de végül a Kings kiharcolta a hosszabbítást. Ez viszont alig egy percig tartott, Josh Norris gyorsan eldöntötte az extra pont sorsát.

ÖSSZEFOGLALÓ

A többi mérkőzés közül kiemelendő, hogy a három nyeretlen meccsel rajtoló újonc Utah az első vereségét szenvedte el a New Jersey Devils otthonában, ráadásul először maradt szerzett gól nélkül a csapat. 

A Pittsburgh Penguins és a New York Islanders is fél tucat gólt ütve győzött, utóbbi brigádnak ez volt az első rendes játékidőben aratott sikere az új idényben. 

NHL
ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Los Angeles Kings 8–7 – hosszabbításban
New Jersey Devils–Utah HC 3–0
Boston Bruins–Florida Panthers 3–4 
New York Rangers–Detroit Red Wings 4–1
Montreal Canadiens–Pittsburgh Penguins 3–6
Colorado Avelanche–New York Islanders 2–6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik