NHL: fölényes győzelemmel kezdett a Utah HC újonccsapata

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.10.09. 07:58
Guenther (11) ünnepli az első utahi gólját (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerdára virradóra lejátszott mérkőzésein két gólzáporos győzelem született: a történelme első meccsét vívó Utah Hockey Club a Chicago Blackhawks ellen 5–2-re nyert, a Florida Panthers pedig 6–4-re múlta felül a Boston Bruinst. A harmadik találkozón csak a középső harmadban esett gól, a St. Louis Blues 3–2-re győzött a Seattle Kraken otthonában.

 

Az NHL 32. csapataként szerda hajnalban bemutatkozott a Utah Hockey Club, és Salt Lake City város csapata alig öt perc alatt meg is szerezte első gólját a ligában: a kanadai Dylan Guenther kapásból bombázott a Chicago Blackhawks kapujába. A második felvonás közepén már 3–0-ra vezetett az UHC, mire a vendégek szépítettek, akik ugyan a záró 20 perc elején felzárkóztak egy gólra, ám Guenther újabb – üres kapus – találata után a csapatkapitány-helyettes Lawson Crouse állította be az 5–2-es végeredményt.

A Florida Panthers gyakorlatilag már az első harmadban elintézte a lényeges kérdéseket a Boston Bruins ellen, hiszen a felvonás első felében is betalált kétszer, meg az utolsó másfél percben is, közte a Bruins szépített  – érdekesség, hogy a vendégek találata és a harmadik hazai gól is emberhátrányból született. A középső húsz percben a felek megosztoztak a gólokon, majd a hajrában a hatodik floridai találat után a végén a Bruins legalább a harmadot megnyerte két kettőt ütve, ám így is 6–4-es vereséget szenvedett. Ebben az idényben először fordult elő, hogy egy találkozón legalább tíz gól essék, ehhez mindössze öt meccsre volt szükség.

A harmadik – legkorábban kezdődött – találkozón pont feleannyi gólt láthatott a közönség, mint Floridában: a St. Louis Blues a második felvonás második felében alig két perc alatt három góllal válaszolt a Kraken otthonában a harmad elejét két perc alatt kettővel indító seattle-ieknek, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a pontok sorsa.

NHL
ALAPSZAKASZ
Utah HC–Chicago Blackhawks 5–2
Florida Panthers–Boston Bruins 6–4
Seattle Kraken–St. Louis Blues 2–3 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik