Crosbyék már-már a legendás Lemieux-éket idézik

Vágólapra másolva!
2010.12.09. 08:20
null
Crosby és a Pittsburgh megállíthatatlan formában (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 61. játéknapján a San Jose Sharks úgy győzött szétlövésben 5–4-re a Philadelphia Flyers vendégeként, hogy a harmadik harmad elején még háromgólos hátrányban volt riválisával szemben.

Bár a San Jose Sharks szerezte a meccs első gólját (az első harmad utolsó másodperceiben), a második játékrész a Philadelphia Flyersről szólt: a hazaiak három gólt szereztek, sőt, a záró harmad elején is betaláltak, így 4–1-es előnyről várhatták a folytatást.

A Sharks azonban nem adta fel, négy perc alatt három gólt ütve kiegyenlített, majd a gól nélküli hosszabbítást követően a szétlövést is jobban bírta idegekkel, így 5–4-re győzött. „Egész végig éreztem, hogy ez a mi esténk lesz. Az istenek velünk voltak ezúttal" – nyilatkozta a döntő gólt jegyző Ryane Clowe, a Sharks játékosa.

Érdekesség, hogy a játéknap egy másik mérkőzése is szétlövéses 5–4-es sikerrel ért véget, a Vancouver Canucks hazai jégen győzött az Anaheim Ducks ellen.

A Pittsburgh Penguins 5–2-re nyert a Toronto Maple Leafs ellen, ezzel sorozatban tizenegyedik győzelmét könyvelhette el. Ez a sorozat a franchise történetében a második leghosszabb sikerszériának számít. A rekord 1993-ból származik, amikor a Pingvinek sorozatban 17 meccsen diadalmaskodtak – ez egyébként NHL-csúcsnak számít.

Annak idején Mario Lemieux szállította sorozatban a pittsburghi gólokat, mostanában pedig Sidney Crosby teszi ezt: a 23 éves klasszis sorozatban negyedik mérkőzésén szerzett több találatot, ezúttal kétszer volt eredményes. Crosby harminc meccsen 26 gólt és 50 pontot szerzett, és ezzel vezeti a ligát.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 61. JÁTÉKNAP
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 5–3
Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 5–4 (szétlövéssel)
Philadelphia Flyers–San Jose Sharks 4–5 (szétlövéssel)
Detroit Red Wings–Nashville Predators 2–3
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 5–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik