Ferguson nem örülne a 11-es párbajnak az FA-kupa döntőjében

Vágólapra másolva!
2007.05.18. 11:56
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere nem örülne annak, ha 11-es párbajra kerülne sor szombaton a Chelsea ellen az FA-kupa döntőjében. A futballvilág egyik legsikeresebb edzője ugyanis pocsék mérleggel rendelkezik, irányítása idején a vörös ördögök mindig elbuktak a nagy múltú sorozatban, ha ebben a „műfajban” döntötték el a párharcot.
A Manchester United legutóbb 2004-ben nyerte meg az FA-kupát
A Manchester United legutóbb 2004-ben nyerte meg az FA-kupát
A Manchester United legutóbb 2004-ben nyerte meg az FA-kupát
A Manchester United legutóbb 2004-ben nyerte meg az FA-kupát

„Ismerik a mérlegemet a 11-esek kapcsán, mondhatjuk, pokoli. Csak remélni tudjuk, hogy nem jutunk el eddig a döntőben” – jelentette ki a skót szakember.

Sir Alex Ferguson 1986 óta irányítja a Manchester Unitedet, s azóta kétszer volt részese 11-es párbajnka az FA-kupában. Az 1992-es sorozat 4. fordulójában a Southampton csatázott a vörös ördögökkel, s a második találkozón „szétlövésben” 4-2-es sikert aratott.

Két évvel ezelőtt a fináléig menetelt a Ferguson-csapat, de gólnélküli 120 perc után 5-4-re kikapott az Arsenaltól, az utolsó 11-est Patrick Vieira értékesítette.

A BBC múltidézője szerint a skót tréner egy alkalommal Európában is elbukott 11-es párbajt. 1992-ben az UEFA-kupa első fordulójában a Torpedo Moszkva múlta felül 4-3-ra a vörös ördögöket.

A közszolgálati csatorna azonban arról sem feledkezett meg, hogy három siker azért fűzödik Ferguson nevéhez és csapatához, de valamennyi alkalommal a kisebb jelentőségű, angol szuperkupát nyerte meg a gárda szétlövés után. Kétszer (1993, 2003) az Arsenal, egyszer (1997) pedig a Chelsea volt a szenvedő alany.

Érdekesség, hogy az FA-kupa tavalyi fináléja is 11-es párbajjal zárult: a Liverpool FC 120 perc alatt 3-3-ra végzett a West Ham Uniteddel, majd 3-1-re nyert.

A Chelsea legutóbb 2000-ben, míg a Manchester United 2004-ben hódította el a futballvilág legjelentősebb, csak hazai csapatokat érintő sorozatát. A két gárda eddig tízszer találkozott az FA-kupában: egy döntetlen mellett a londoniak egy, míg a manchesteriek nyolc diadalt arattak.

A CHELSEA ÚTJA A DÖNTŐIG


A MANCHESTER UNITED ÚTJA A DÖNTŐIG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik