Sir Alex Ferguson addig marad vezetőedző, amíg az egészsége engedi

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 13:03
Sir Alex Ferguson addig marad a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője, amíg egészsége engedi. A skót tréner ezért már nem is határozza meg visszavonulásának konkrét dátumát, mivel néhány évvel ezelőtt már elkövetette ezt a hibát.
Sir Alex Ferguson nem is gondol a visszavonulásra
Sir Alex Ferguson nem is gondol a visszavonulásra
Sir Alex Ferguson nem is gondol a visszavonulásra
Sir Alex Ferguson nem is gondol a visszavonulásra

A „vörös ördögöket” 1986. november 6-a óta irányító Ferguson 2002-ben azt mondta, az idény végén visszavonul, de hamarosan megváltoztatta döntését.

„Addig nem jelöltem ki a visszavonulás időpontját, és hibát követtem el, amikor néhány évvel ezelőtt változtattam a szokásomon” – kezdte nyuilatkozatát Ferguson, majd így folytatta: - Számos tényezőt kell figyelembe venni, az egyik legfontosabb pedig az egészség. Ezt nem tudod befolyásolni, de most nagyszerűen érzem magam. Élvezem a munkámat, számos fantasztikus labdarúgóval dolgozhatok együtt. Nem érzem szükségét a visszavonulásnak”.

Sir Alex Ferguson az elmúlt néhány évben szinte teljesen átalakította a Manchester Unitedet, a kilencvenes évek sikercsapatából csak Ryan Giggs, Gary Neville és Paul Scholes maradt hírmondónak, hiszen akkoriban a még ma is kerettag Wes Brown elvétve jutott lehetőséghez az igazán fontos találkozókon. A módosítás nem volt zökkenőmentes, a gárda idén májusban négy éves szünet után nyert ismét aranyérmet a Premier League-ben, a mostani átigazolási szezonban érkezettek (Anderson, Hargreaves, Nani, Tevez?) tudása azonban azt ígéri, a közeljövőben nem lesz ilyen hosszúságú diadalszünet.

„Nagyon izgatottan várjuk az új szezont. Úgy érezzük, fejlődő és egyre érettebb csapattal rendelkezünk, egyre jobbak leszünk. Örülünk az új érkezőknek, mert egyértelműen erősödtünk és még hosszú távon is számíthatunk szolgálataikra. Fontos, hogy szórakoztatóan futballozó győztes típusú együttesünk legyen” – jegyezte meg a tréner.

Sir Alex Ferguson egyébként úgy véli, edzői munkásságát alaposan megkönnyítette, hogy profi labdarúgóként már megismerte az öltözők világát.
„Nagy előnyt jelentett, hogy futballoztam. Harminckét évesen kezdtem edzősködni, akkor ez volt a legfontosabb erényem. Persze készültem arra, hogy edző leszek, minden szükséges tanfolyamot elvégeztem, tíz éven át egyetlen nyári kurzusról sem hiányoztam. Elkötelezett voltam az edzői munka iránt” – mondta Sir Alex Ferguson.

A tréner hozzátette: munkamorálja szinte nem is változott az elmúlt évtizedekben, még ma sem szereti túlbonyolítani a saját dolgát.

„Persze némi szerencsére is szükség volt a sikerekhez. A mai labdarúgásban már erre is szükség van a túléléshez” – jegyezte meg a „vörös ördögök” szakmai főnöke.




„ ---- S ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik