Ferguson még a triplázó keretnél is erősebbnek tarja a mostanit

Vágólapra másolva!
2007.11.12. 15:32
Sir Alex Ferguson úgy véli, most dolgozhat a legerősebb kerettel a Manchester Unitednél, így a csapatnak nyernie kell valamilyen trófeát a 2007-2008-as labdarúgó-szezonban. A rutinos skót sikeredző szerint a fiatalok és a rutinosabb játékosok ideális csapatot alkotnak, még a november 29-én 34. születésnapját ünneplő Ryan Giggsre is szép évek várhatnak.

„Olyan fiatal játékosok tartoznak a vezérek közé, mint Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney. Őket követi Carlos Tevez, Nani és Anderson” – mondta Sir Alex Ferguson, aki 1986. november 6-án vette át a „vörös ördögök” irányítását és rendkívüli sikereket éret el.

„Nagyon nehéz feladatot jelent, hogy eldöntsem, hol ér véget a fontos játékosaink sora. Ennek a csapatnak mindenképpen nyernie kell valamit a mostani szezonban. Erre nagyszerű esélyünk van” – szögezte le a szakember.

Pedig a szezon kezdetén még akadozott a gépezet, az első három bajnokin csak két pontot szerzett a címvédő, így sokan már a vészharangot kongatták. Az elmúlt tíz fordulóban azonban mindössze egyszer veszített pontokat a Manchester United, az Arsenal az utolsó pillanatokban egyenlített a Premier League szuperrangadóján.

A Bajnokok Ligájában négy forduló után is tökéletes az MU mérlege, már készülhet a nyolcaddöntőre. A sikerekben a fiatalok döntő szerepet játszanak, de a rengeteg sikert elért rutinos futballisták is kiveszik a részüket a „munkából”.


„Ryan Giggs harmincnégy éves lesz a hónap végén, de úgy érzem, még évekig a csapat tagja lehet. Csodálatosan szolgálja a klubot” – jegyezte meg Ferguson.

A nyáron szerződtetett ifjak közül Nani gyorsan bizonyította tehetségét, de a brazil Anderson eleinte nem találta helyét, egyes szakértők már felesleges pénzkidobásnak tartották megszerzését. Az elmúlt hetekben azonban ugrásszerűen javult a teljesítménye, így kivívta a skót tréner elismerését is.

„Még mindig csak tizenkilenc éves, de rohamtempóban javul a teljesítménye. Fantasztikus igazolásnak tartom. Ráadásul fontos szerepet is játszik, hiszen az év végéig nem számíthatunk Paul Scholesra” – jelentette ki Sir Alex Ferguson.

A kiváló szakember vezetésével a Manchester United 1999-ben elhódította a Bajnokok Ligáját, ezen kívül kilenc alkalommal nyerte meg a Premier League-et, ötször az FA-kupát, egyszer-egyszer a KEK-et, az európai Szuperkupát és a klub Világkupát. Sir Alex Fergusont hétszer választották a szezon legjobb edzőjének a PL-ben, és tizenkilencszer bizonyult a hónap legkiválóbb trénerének.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik