Sir Alex Ferguson: Elő ne forduljon még egyszer egy ilyen botrány!

Vágólapra másolva!
2007.12.30. 14:36
Sir Alex Ferguson, az angol bajnoki címvédő Manchester United vezetőedzője első alkalommal állt a nyilvánosság elé a csapat botrányosra sikerült karácsonyi bulijával kapcsolatban, ahol állítólag megerőszakoltak egy 26 éves hölgyet. A mester figyelmeztette tanítványait, a tűzzel játszanak, s ha még egyszer előfordul ilyen kihágás, a klub drákói szigorral fog fellépni a renitens játékosokkal szemben, akárki is legyen az. A jövőre a manchesterieknél 22. évfordulóját ünneplő tréner azt is megerősítette, továbbra sem gondolkozik a távozáson.
Sir Alex Ferguson kikelt magából
Sir Alex Ferguson kikelt magából
Sir Alex Ferguson kikelt magából
Sir Alex Ferguson kikelt magából

Ferguson eddig nem reflektált a december végi botránnyal kapcsolatban, de a hírek szerint komolyan dühbe gurult amiatt, hogy a csapat nemcsak teljesítményével, hanem kínos karácsonyi "rendezvényével", és Jonny Evans letartóztatása kapcsán is az újságok címlapjára került.

"Ha a Manchester Unitednél valaki nem tartja be a klub játékszabályait, akkor fel is út le is út – nyilatkozta a West Ham elleni váratlan 2-1-es vereség után a hétfőn 66. születésnapját ünneplő tréner, aki életének egy harmadát már a "vörös ördögök" kispadján töltötte.

Ferguson szerint a futball, és a futballt övező világ nagyot változott az utóbbi pár évtizedben.

Úgy véli, nem szabad, hogy elszaladjon a ló a játékosokkal. Különösen azt nehezményezi, hogy számos labdarúgó körül túlzott személyi kultusz alakult ki, amelyet nem tudnak megfelelően kezelni, ebből következnek a sztárallűrök.

"A mai labdarúgó fülbevalóival és tetoválásaival kelti fel a figyelmet. Keresik a feltűnést, a csillogást, a drága éttermeket, és a VIP-rendezvényeket – ezt nagyon nehéz kordában tartani" – folytatta a szakember.

Ferguson szerint azonban szó sem lehet arról, hogy a megváltozott közeg arra bírná, tegye le a karmesteri pálcát.

A jövő novemberben a Manchester United vezetőedzőjeként 22. évfordulóját ünneplő tréner nem gondolkozik a visszavonuláson:

"Ez a csapat nagyon sokra hivatott. A lelkesedés, a csapatszellem, és a lendület megvan. Nincs napirenden a távozásom."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik