Nehezen jutott tovább a Manchester United

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 20:18
null
Owennek több helyzete is volt, egyszer be is talált (Fotó: Action Images)
Címkék
Bár 1–0-s hátrányba került a Southampton otthonában, mégis 2–1-re nyert és továbbjutott a Manchester United az angol FA-kupa 4. fordulójában.

A harmadosztályú Southampton otthonába látogatott a Manchester United az FA-kupa 4. fordulójában. Előzetesen sima manchesteri győzelemre lehetett számítani, de League One-ban szereplő csapat nagyon megnehezítette a Premier League-óriás dolgát.

A Manchester kezdte jobban a mérkőzést: a 10. percben Michel Owen a kapuval szemben, 18 méterről alig lőtt kapu mellé. Hat perccel később ismét Owen volt a főszereplő: levezette a labdát szinte az alapvonalig, majd a hosszú sarok felé nyeste azt. A labda a kapufáról visszapattant a mezőnybe, azt pedig egyelőre homály fedi, hogy az angol aranylabdás kapura akart-e emelni vagy beadni szeretett volna...

Az első félidőben meglepően jól játszottak a hazaiak, a Southampton többször is ígéretes akciót vezetett, nem látszott, hogy két osztálynyi (és 47 helynyi...) különbség lenne a két csapat között.

Sőt! Nem sokkal a szünet előtt a vezetést is megszerezte a harmadosztályú klub. Richard Chaplow betört a 16-oson belülre, majd kíméletlenül a rövid felsőbe vágta a labdát. 1–0

A második félidőben nagyobb fordulatszámra kapcsolt a MU: a 64. percben ismét Owen szerezhetett volna gólt, de közelről csak a kapu mellé tudta pörgetni Nani beadását. Nem sokkal később azonban már nem hibázott az angol.

Gabriel Obertan beadása találta meg középen Owent, aki közelről a jobb alsó sarokba fejelt a 65. percben. 1–1

A 75. percben Javier Hernández a vezetést is megszerezte a „vörös ördögöknek", amikor fektében a hazai kapuba továbbította a labdát. 1–2

A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a Southampton, egyenlíteni azonban már nem tudott. A két csapat 110. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen, s ez volt a Manchester United 57. sikere.

SOUTHAMPTON–MANCHESTER UNITED 1–2
   
 FA-KUPA
4. FORDULÓ
Southampton–Manchester United 1–2 (Chaplow 44., ill. Owen 65., J. Hernández 75.)
KORÁBBAN
Birmingham–Coventry    3–2
Bolton–Wigan   0–0
Burnley–Burton   3–1
Sheffield Wednesday–Hereford  4–1
Stevenage–Reading   1–2
Torquay–Crawley   0–1
Watford–Brighton   0–1
Swansea City–Leyton Orient   1–2
Aston Villa–Blackburn Rovers   3–1
Everton–Chelsea 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik