PL: Meggyőző előadás - Wenger; A jobb csapat nyert - Rodgers

Vágólapra másolva!
2013.11.02. 23:31
null
Wojciech Szczesny (Arsenal, balra) testtel hárítja Philippe Coutinho (Liverpool) próbálkozását (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint csapata remekül játszott a Liverpool ellen 2–0-ra megnyert bajnokin, míg összességében meggyőzőnek nevezte együttese előadását. A Liverpoolt irányító Brendan Rodgers is elismerte, hogy jobban futballoztak a londoniak.

„Meggyőző győzelmet arattunk egy jó csapat ellen, s tulajdonképpen ez az, amit akartunk. Mindenki kíváncsi volt arra, hogy a vereségekre milyen választ tudunk ma adni. Nagyon pozitív módon tettük ezt meg. Szép gólt szereztünk, ami után több helyzetünk is volt. Végül Ramsey szerezte meg a második, azaz a döntő gólt, de volt lehetőségünk előtte és utána is. Jól koncentráltunk, mozgékony volt a játékunk, összességében ez egy meggyőző előadás volt" – mondta Arsene Wenger.

Aaron Ramsey: „Sokkal magabiztosabbnak érzem magam az ellenfél kapuja előtt, és pályafutásom egyik legszebb gólját rúgtam. Az elmúlt idényekben az üldöző szerepét játszottuk, de ha januárban is hasonlóan jó helyzetben leszünk, szép szezont zárhatunk."

A futballvilág árgus szemekkel figyelte a mai bajnokit, ugyanis a bajnokságot remekül kezdő két gárda csapott össze egymással. Valójában azonban mindkettőnek viszonylag kedvező volt eddig a sorsolása. A mai találkozót így sokan igazi értékmérőnek tartották, amelyből az Arsenal jött ki jobban. Ezt elismeri a Liverpool mestere is.

„Úgy gondolom, hogy a jobb csapat nyert. Sokkal mozgékonyabbak voltak és jobban is passzoltak, ráadásul a két góljukkal nem tudtunk mit kezdeni. Egész este csak úton voltunk feléjük, briliánsak voltak a játékosaik. Persze mi is alakítottunk ki helyzeteket, csak nem tudtuk a labdát a kapuba juttatni" – vélekedett Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere, aki szerint így is remekül rajtoltak az élvonalban.

„Tíz mérkőzés telt el a bajnokságból, ez pedig már elég arra, hogy elemezzük a teljesítményünket. Megnézhetjük a ligát, és hogy mi hol állunk benne. Összességében remekeltek a játékosaim az idény első szakaszában, továbbra is a top négyben vagyunk. Túl kell lépnünk ezen a találkozón, miután tanultunk belőle. A következő meccsünket pedig meg kell nyernünk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik