Angol Ligakupa: Wenger nem a fiatalokat hibáztatja a kiesésért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.24. 08:14
null
Wenger csalódott a vereség miatt, de nem keres bűnbakot (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, az angol élvonalbeli Arsenal menedzsere szerint nem a rutintalan, fiatal védők miatt esett ki csapata a Ligakupából a Southamptonnal szemben. Brendan Rodgers, a Middlesbrough-t őrülten izgalmas tizenegyespárbajban búcsúztató Liverpool trénere a játékkal még nem elégedett, de örül a továbbjutásnak.

 


„Csalódást keltő a vereség, mert jól kezdtük a mérkőzést, de két óriási hibát követtünk el – idézi a Sky Sports Arsene Wengert, az Arsenal francia menedzserét. – A védelemben még kevésbé rutinos játékosok szerepeltek, de összességében jól dolgoztak. A második félidőben sokat tettünk azért, hogy gólt szerezzünk, bosszantó, hogy ez nem sikerült. Ha a labdabirtoklást vesszük, dicséret illeti a Southamptont. Remekül és szervezetten futballozott.”

Az „ágyúsok” az Héctor Bellerín, Calum Chambers, Isaac Hayden, Francis Coquelin – rutinosnak éppen nem nevezhető – védőnégyessel kezdték a mérkőzést.

„Védők terén kissé szűkösen állunk sérülések miatt. Kieran Gibbs és Per Mertesacker sem volt teljesen egészséges, így nem volt választásunk. Nem Hayden, Bellerín, Chambers vagy Coquelin miatt kaptunk ki. Nem akarok felelősöket keresni, egy vereség után ez a legkönnyebb kifogás. A vereségünk fő oka ellenfelünk minőségi teljesítménye, illetve hogy nem tudtunk betalálni” – tette hozzá Wenger.

A Liverpool őrült tizenegyespárbajban a 15. körben döntötte el a Middlesbrough elleni mérkőzést.

„Nagyon fontos volt – utalt Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere arra, hogy a bajnokságban mutatott gyenge rajt után mennyire jelentős volt, hogy sikerrel kezdjenek a Ligakupában. – Látható, milyen boldogok voltak a játékosok. Ők minden trófeát meg akarnak nyerni. Ma sok emberünk nem a legjobbját nyújtotta. Az én szememben José Enrique kiemelkedett. Mind elégedettek vagyunk, ott vagyunk a következő körben, s ez az, amit akartunk.”

„Mostanában még túl sokat hibázunk, de a hozzáállásra nincs kifogásolni valóm, mert a srácok a végsőkig hajtottak. Gratulálok a Middlesbrough-nak is, kiválóan teljesített, s most láthattam, miért az élmezőnyben található a Championshipben” – mondta a liverpooliak trénere.

ANGLIA, LIGAKUPA
3. FORDULÓ
Arsenal–Southampton 1–2
(Sánchez 14., ill. Tadics 20., Clyne 40.)
Cardiff City–AFC Bournemouth 0–3 (Gosling 9., 33., Daniels 22.)
Derby County–Reading 2–0 (Russell 67., Pearce 82. – öngól)
Leyton Orient–Sheffield United 0–1 (Higdon 3.)
MK Dons–Bradford City 2–0 (Afobe 5., 86.)
Shrewsbury–Norwich City 1–0 (Collins 54.)
Sunderland–Stoke City 1–2 (Altidore 16., ill. Muniesa 31., 71.)
Swansea City–Everton 3–0 (N. Dyer 28., Sigurdsson 64., Emnes 87.)
Fulham–Doncaster Rovers 2–1 (B. Ruiz 16., Burn 32., ill. Coppinger 60.)
Liverpool–Middlesbrough 2–2, 14–13 – 11-esekkel (Rossiter 10., Suso 112., ill. Reach 62., Bamford 123. – 11-esből)
SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
20.45: Burton–Brighton
20.45: Chelsea–Bolton
20.45: Manchester City–Sheffield Wednesday
20.45: Tottenham–Nottingham
21.00: Crystal Palace–Newcastle
21.00: West Brom–Hull City

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik