Liverpool: Rodgers nem félt attól, hogy B-csapata hetet kap

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.07. 13:38
null
Rodgers felforgatott csapata egygólos vereséget szenvedett Madridban (Fotó: Action Images)
Brendan Rodgerst, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzserét számos kritikával illették a Real Madrid elleni, 1–0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-mérkőzés után, miután több kulcsjátékosa is csak a kispadon kezdte a találkozót. Rodgers a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, szerinte jó döntéseket hozott, és nem aggódik a jövője miatt.

 

A Liverpool szakembere belátja: ha sokat hibázik, akkor hamar a kirúgás szélére kerülhet, ám úgy véli, a Real Madrid elleni mérkőzés előtt helyes döntéseket hozott. Mint ismert, Brendan Rodgers felforgatott kezdőcsapattal vágott neki a Real Madrid elleni BL-mérkőzésnek, amely után többen úgy vélték, a menedzser tulajdonképpen már a találkozó előtt feladta az összecsapást, ezzel megtépázta a Liverpool hírnevét.

Rodgers elmondása szerint Tom Werner, a klub tulajdonosa is kiáll mellette, és elfogadja cselekedeteit.

„Egyáltalán nem tartottam attól, hogy ha ezt a csapatot küldöm pályára, akkor akár hét vagy nyolc gólt kapunk a Realtól. Megmutattam, hogy bízom a játékosaimban és az egész gárdában. Sosem állítottam össze olyan csapatot, amelynek ne lett volna esélye jó eredmény elérésére. Ezek stratégiai kérdések, nem csak egy meccsről, nem kizárólag az ellenfél elemzéséről szólnak. Merész döntéseket is fel kell vállalni, ezért fizetnek. Ha több rossz döntést hozunk, mint jót, akkor menesztenek – ennyire egyszerű. Tom Werner tulajdonossal beszéltünk, és teljes mértékig támogat engem a vezetőség. Mindig is mellettem álltak. ”

A 41 éves tréner elárulta, Steven Gerrard, az együttes csapatkapitánya combhajlítóizom-sérülése miatt sem játszott a keddi Bajnokok Ligája-találkozón, végül pedig azt is elmondta, nem érzi, hogy nyomás lenne rajta a Chelsea elleni, hétvégi bajnoki rangadó előtt, és továbbra is az a célja, hogy a Liverpool a legjobb eredményeket érje el – döntéseit pedig eszerint hozza meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik