FA-kupa: az Arsenal és az MU után Bajnernek sem sikerült

Vágólapra másolva!
2015.01.14. 23:03
null
A Tottenham időben ébredt (Fotó: Reuters)
A Southampton 1–0-ra nyert az Ipswich Town otthonában az angol FA-kupa harmadik fordulójának újrajátszott mérkőzésén. Bajner Bálint csereként lépett pályára. Továbbjutott a Tottenham és a Bradford is.

Megismételt mérkőzéseket bonyolítottak ma az angol FA-kupában. Az Ipswich Town hazai pályán a Southampton ellen vívhatta volna ki a továbbjutást. Bajner Bálint a kispadon kezdte a mérkőzést. A vendégek a 19. percben megszerezték a vezetést Shane Long góljával. A „szentek" a legutóbbi 18 FA-kupa-fellépésükből 17-en betaláltak.

A 62. percben Bajner is pályára léphetett, de ő sem tudott lendíteni csapata támadójátékán, amely így mindössze egy góllal, de alulmaradt a Premier League harmadik helyezettjével szemben. A Southampton, miután a bajnokságban 2–0-ra megverte az Arsenalt, majd 1–0-ra a Manchester Unitedet, a kupameccsen sem kapott gólt.

A Burnley nagyon meglepte a Tottenhamet a White Hart Lane-en, a nyolcadik percben már 2–0-ra vezetett. A Spurs 2001 óta nem nyert meg olyan FA-kupameccset, amelyen két gólt kapott, most viszont sikerült magához térnie a londoni együttesnek.

Paulinho és Étienne Capoue góljával már a szünetre egalizált a hazai csapat, majd a második félidőben Vlad Chiriches és Danny Rose is betalált, tulajdonképpen simává téve a Spurs továbbjutását.

A Bradford esélyt sem adott a Milwallnak, s már az első félidőben eldöntötte a továbbjutást. A 39. percben már 3–0-ra vezetett a hazai csapat, amely a második félidőben is hozzátett egyet a terméshez. A következő forduló azonban már lehet, hogy a végállomást jelenti a harmadosztályú csapat számára, akkor ugyanis a Chelsea otthonában kellene bizonyítaniuk.

ANGOL FA-KUPA
3. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK

Bradford City–Millwall 4–0
Ipswich Town–Southampton 0–1
Tottenham Hotspur–Burnley 4–2

AZ FA-KUPA 4. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA
Manchester City–Middlesbrough (II. osztályú)
Bristol City (III.)–West Ham
Sunderland–Fulham (II.)
Rochdale (III.)–Stoke City
Brighton & Hove Albion (II.)–Arsenal
Tottenham–Leicester City
Liverpool–Bolton Wanderers (II.)
Cardiff City (II.)–Reading (II.)
Aston Villa–Bournemouth (II.)
Birmingham City (II.)–West Bromwich Albion
Preston North End (III.)–Sheffield United (III.)
Derby County (II.)–Chesterfield (III.)
Chelsea–Bradford (III.)
Blackburn Rovers (II.)–Swansea City
Cambridge United (IV.)–Manchester United
Southampton–Crystal Palace

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik