FA-kupa: a Liverpool idegenben harcolta ki a negyeddöntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 20:26
null
Sturridge kapáslövésével egyenlített a meccsen a Pool (Fotók: Reuters)
A labdarúgó FA-kupa ötödik fordulójának szombati mérkőzésén a Liverpool idegenben 2–1-re legyőzte az ugyancsak a Premier League-ben szereplő Crystal Palace-t, így bejutott a negyeddöntőbe.

 

Negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor előnybe került a hazai csapat a Selhurst Parkban, egy előreívelésnél Martin Skrtel nem állt a helyzet magaslatán, és a megcsúsztatott labdára Dwight Gayle lecsapott, és ugyan a fejest Simon Mignolet még hárította, a kipattanóra érkező Fraizer Campbell lövésével szemben nem volt esélye. 1–0

Hiába szerezte meg a vezetést azonban a Palace, a folytatásban védekezésre kényszerült, és a szünet után gyorsan megszületett az egyenlítés: Jordan Henderson keresztlabdáját Daniel Sturridge küldte kapásból a hálóba. 1–1

Megzavarodott a londoni csapat, és tíz percen belül érkezett a fordítást jelentő liverpooli találat is. A szünetben beálló Mario Balotelli szabadrúgása után kipattant a labda Julián Speroniról, és Adam Lallana érkezett a legjobb ütemben, gólja pedig továbbjutást jelentett a vendégeknek. 1–2

A Liverpool csatlakozott a West Bromwichhoz, a Blackburnhöz és a Readinghez a nyolc között.

A Palace-szurkolóknak elegük van a Premier League kapzsiságából
A Palace-szurkolóknak elegük van a Premier League kapzsiságából

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A Stoke City 4–1-es legyőzésével a legjobb nyolc közé jutott a másodosztályú Blackburn Rovers, amely a Swansea kiejtése után újabb első osztályú csapatot búcsúztatott a sorozattól. A 10. percben Peter Crouch találatával még a Stoke City szerzett vezetést, de a triplázó King vezérletével a Blackburn megfordította és magabiztosan meg is nyerte a találkozót, a második félidő egészét tíz emberrel játszó Stoke ellen.

A Derby County–Reading mérkőzést a vendégek nyerték meg 2–1-re, pedig a Championshipben a két csapatot több mint húsz pont (és 11 hely) választja el egymástól a tabellán, a Derby javára. A Reading kétszer is vezetett, a győztes gólt Yakubu szerezte a 82. percben.

A West Bromwich Albion 4–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet. A West Brom kezdte jobban a találkozót, már a 20. percben vezetést szerzett, Craig Dawson húzott el a jobb oldalon, középre passzolt, ahol érkezett Brown Ideye (a játékvezető szerint nem volt lesen), és az üres kapuba passzolt. A 42. percben már kettővel vezetett a WBA, James Morrison gyönyörű csel után 25 méterről csodálatos gólt lőtt a bal felső sarokba.

A második félidőben folytatódott a WBA-mágia, az 57. percben ismét eljött Brown Ideye ideje: a nigériai támadó ezúttal fejjel volt eredményes. A 70. percben újabb nehézséggel kellett megküzdenie a West Hamnek, a csereként beálló Morgan Amalfitanót ugyanis kiállította a játékvezető. Az emberelőnyben játszó hazaiak tovább növelték előnyüket. Két perccel a piros lap után Saido Berahino lőtt okos gólt (a hosszú sarok helyett a rövidet lőtte ki a jobb oldalról), 4–0 lett a vége.

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Crystal Palace–Liverpool 1–2 (Campbell 15., ill. Sturridge 49., Lallana 58.)
KORÁBBAN
Blackburn (II. oszt.)–Stoke City 4–1 (King 36., 50., 55., Gestede 45+7., ill. Crouch 10.)
Derby County (II.)–Reading (II.) 1–2 (Bent 61., ill., Robson-Kanu 53., Yakubu 82.)
West Bromwich Albion–West Ham United 4–0 (Brown Ideye 20., 57., Morrison 42., Berahino 72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik