Arsenal: Wenger a Liverpool sztárjáról áradozott a derbi előtt

Vágólapra másolva!
2015.04.02. 17:22
Arsene Wenger, az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) szereplő Arsenal menedzsere a hétvégi Liverpool elleni rangadó előtt Steven Gerrardot, a Mersey-parti klub legendáját magasztalta, illetve reagált Paulo Dybalával és Raheem Sterlinggel kapcsolatos átigazolási pletykákra.

„Steven Gerrard az egyik legjobb labdarúgó, aki valaha játszott ellenünk. Fantasztikus játékos, akinek a Liverpoolhoz fűződő kapcsolata és hűsége példaértékű. Akárhányszor bajba kerültek a »vörösök«, Gerrardtól várták a megoldást, és tízből kilencszer ki is húzta őket a csávából – áradozott Arsene Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Remek labdarúgó, minden edző ilyen középpályásról álmodik. Egyszerűen mindene megvan, ami ehhez a poszthoz szükséges."Arsene Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Remek labdarúgó, minden edző ilyen középpályásról álmodik. Egyszerűen mindene megvan, ami ehhez a poszthoz szükséges."

Wenger nem csak a „vörösök" kapitányát csodálja, hanem a szélsőjüket, Raheem Sterlinget is. Angol lapértesülések szerint a londoniak nyáron ajánlatot tehetnek a Liverpool szélsőjéért. A francia mester nem cáfolta, de nem is erősítette meg a híreszteléseket, ennek ellenére elismerően beszélt az angol válogatott játékosról, aki hízelgőnek találta az „ágyúsok" érdeklődését.

„Sterling kiváló labdarúgó, de két nappal a mérkőzésünk előtt inkább nem szeretnék erről beszélni" – tette hozzá a 65 éves szakember.

A sajtóban felreppent Paulo Dybala, a Barcelona, a PSG, a Juventus és a Chelsea által is megkörnyékezett palermói támadó neve is, Maurizio Zamparini elnök szerint konkrét ajánlatot is tett már az Arsenal.

„Kérjék meg, hogy mutassa meg az ajánlatunkat – mondta Wenger cinikusan. – Nem érdeklődünk Dybala iránt."

Az Arsenal-szurkolóknak egyébként nincs okuk a szomorúságra, több játékos is közel áll a visszatéréshez.

„Mikel Arteta, Matthieu Debuchy, Abou Diaby és Alex Oxlade-Chamberlain is újra edzett, de a hét végi meccsre még nem állnak készen. Jack Wilshere és Daniel Welbeck talán bevethető. Danny fontos szereplővé vált az elmúlt időszakban, technikailag rengeteget fejlődött és sokat tesz hozzá a játékunkhoz" – fogalmazott Wenger.

Az Arsenal és a Liverpool összecsapására április 4-én szombaton kerül sor, a 13.45-kor kezdődő bajnokit a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik