PL: A Villától jobban féltem, mint a Manchester Citytől - Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.11. 16:12
Louis van Gaal, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United menedzsere meglepő kijelentést tett a vasárnapi, Manchester City elleni városi derbi előtt: nem tart annyira a bajnoki címvédőtől, mint az előző fordulóban legyőzött Aston Villától.

„Az Aston Villa elsősorban a stabil védekezésre épített, míg a Manchester City nyíltabban játszik, így hátul az egész mérkőzésen koncentrálnunk kell – mondta Van Gaal a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – A birminghamiek hosszú indításai ellen rendkívül nehéz védekezni, de szerencsére a City más stílusban játszik, így az őszi egy-nullás vereség ellenére sem félek tőle annyira, mint a Villától.” Van Gaal a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – A birminghamiek hosszú indításai ellen rendkívül nehéz védekezni, de szerencsére a City más stílusban játszik, így az őszi egy-nullás vereség ellenére sem félek tőle annyira, mint a Villától.”

„Azért sem tartok a Citytől, mert kevésbé kell feltüzelni a játékosokat, tisztában vannak a meccs jelentőségével, így motiváltak és szomjaznak a győzelemre. Jó formában vagyunk, meglátjuk, hogy vasárnap kijön-e a lépés.”

A novemberi találkozón tíz emberrel játszott az MU az Etihadban, miután Chris Smallingot kiállította a játékvezető. Van Gaal ezúttal külön felhívta játékosai figyelmét arra, hogy mennyire fontos a nyugalom megőrzése.

„A felkészülést azzal kezdtük, hogy a kiállításokról beszéltem. Mindig figyelmeztetem a fiúkat az ilyen derbik előtt, hogy hideg fejjel kell pályára lépniük. Eddig öt piros lapot kaptunk, ami egészen hihetetlen. Edzői pályafutásom alatt még soha nem fordult elő ilyen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik