PL: Rémálom lesz a következő szezonrajt - Wenger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.11. 13:30
Arsene Wenger, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal menedzsere szerint súlyos következményei lehetnek a játékosokra és a csapatok teljesítményére nézve a szigetországi klubok döntésének, amelynek értelmében egy héttel korábban kezdődik a 2015–2016-os Premier League-szezon.

„Nehéz lesz a rajt, ha nem lehet nyáron rendesen felkészülni. A klubok megszavazták, hogy a következő szezont augusztus nyolcadikán kezdjük, ami rémálom, ha belegondolunk abba, hogy számos labdarúgó július elejéig a Copa Américán szerepel, mások június végéig az U21-es Európa-bajnokságon játszanak – idézi Wengert a Sky Sports. – Angliában nincs téli szünet, a nyári pihenő rövidítése miatt nem tudják majd teljesen kipihenni magukat a fiúk. Ez egyszerűen lehetetlen.”Wengert a Sky Sports. – Angliában nincs téli szünet, a nyári pihenő rövidítése miatt nem tudják majd teljesen kipihenni magukat a fiúk. Ez egyszerűen lehetetlen.”

„Elleneztem az előre hozott szezonrajtot, inkább játszanék még egy meccset karácsonykor. Az angol csapatoknak elég nagy a keretük ahhoz, hogy elviseljék az extra terhelést decemberben, hogy aztán a játékosok lazíthassanak a bajnokság végeztével. Eddig nem volt téli szünet, most úgy döntöttek, nyári pihenő sem lesz.”

Egyes csapatoknak még kevesebb idő jut a regenerálódásra. A Tottenham Malajziában és Ausztráliában lép pályára az utolsó fordulót követő napokban, a Chelsea rövid tengerentúli „győzelmi turnéra” indulhat, ha megnyeri a bajnokságot. Wenger szerint fontos a márkaérték növelése és a külföldi rajongóbázis építése, de egy ilyen kiruccanásnak szakmai szempontból nincsenek előnyei.

„Nem lehet figyelmen kívül hagyni a külföldi szurkolókat és a klub nemzetközi megítélését, de sohasem fogunk az Arsenalnál utószezonos túrát szervezni – folytatta a francia szakember. – A labdarúgóknak már félig a nyaraláson jár az eszük, így ezek a mérkőzések alacsony intenzitásúak. Lehet, hogy jó érzés még egy utolsó, könnyed meccset játszani a rajongók kedvéért, de szakmai oldalról nézve nincs jelentősége egy ilyen találkozónak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik