PL: csak MU-játékosnak sikerült, amire Terry készül

Vágólapra másolva!
2015.05.19. 13:40
null
Terry 34 évesen is egyedülálló az angol bajnok Chelsea-ben (Fotó: Reuters)
Fantasztikus egyéni teljesítménnyel koronázhatja meg 2014–2015-ös szezonját John Terry, a már biztos angol bajnok Chelsea labdarúgója.

 

 

A 34 éves hátvéd karrierje negyedik angol bajnoki címét és 16. trófeáját hódította el a Chelsea-vel. Volt olyan edzője, aki két éve már leírta őt, most mégis olyan eredményt érhet el, amelyre a Premier League történetében csak egyetlen mezőnyjátékos volt képes.

Terry a 2014–2015-ös PL-idényben minden egyes mérkőzést – a kezdő sípszótól a lefújásig – a pályán töltött. Eddig ez 37 meccset és 3330 játékpercet jelent. Egyszer sem volt sérült, nem került hullámvölgybe, nem pihentették, sőt, még sárga- és piros lapos eltiltást sem kapott.

A bajnokságból már csak egy forduló van hátra. Ha Terry a Sunderland elleni hazai találkozót is végigjátssza akkor a Premier League történetének második mezőnyjátékosként érheti el azt a bravúrt, hogy egy bajnoki idény mindegyik játékpercét (3420) a pályán tölti. 34 évesen.

Korábban erre egyedül Gary Pallister volt képes a Mancehster United mezében az 1992–1993-as idényben. Hivatalosan az volt az első PL-szezon, és akárcsak Terry, arannyal fejezte be a korábbi középhátvéd Pallister is.

Gary Pallister 1989 és 1998 között volt a „vörös ördögök” játékosa  (Fotó: Reuters)
Gary Pallister 1989 és 1998 között volt a „vörös ördögök” játékosa  (Fotó: Reuters)

Kapusok közül már többen is végigjátszottak egy teljes idényt kihagyás nélkül. Peter Schmeichel szintén a Manchester United 1992–1993-as szezonjában, Jens Lehmann az Arsenal veretlenül bajnoki címet nyerő 2003–2004-es csapatában, valamin Joe Hart a 2011–2012-es idényben, a szintén bajnoki címet szerző Manchester Cityben.

Rafa Benítez, a Napoli jelenlegi vezetőedzője és a Chelsea korábbi menedzsere rövid londoni időszaka alatt úgy nyilatkozott, John Terry már nem képes heti két mérkőzést játszani. A Bajnokok Ligájában egyetlen, már tét nélküli csoportmérkőzést kihagyó hátvéd két évvel később cáfolt rá a spanyol mester kijelentésére.

Érdekesség, hogy Terry mellé könnyedén csatlakozhatott volna csapattársa, a 31 esztendős Braniszlav Ivanovics is, aki a statisztikai könyvekben szintén 3330 játékperccel áll a szezonban, de a szerbet a Manchester United elleni idegenbeli bajnoki 93. percében kiállította a játékvezető. Ezen kívül ő sem mulasztott el egyetlen bajnoki találkozót sem (mivel eltiltását a Ligakupában töltötte le).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik