Koronavírus: nem lehet elvenni a bajnoki címet a Pooltól

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 15:47
Rajongók milliói várják világszerte, hogy a koronavírus okozta rendkívüli helyzet után a sportélet is újrainduljon. A felfüggesztett labdarúgó-bajnokságok legtöbbjében már megvannak a tervek a folytatásra, nem képeznek kivételt ez alól a topligák sem, amelyek talán a leginkább érdeklik az embereket. A Premier League viszont nem a kiélezett bajnoki hajrá miatt tartja lázban a drukkereket, hanem amiatt, hogy 30 év után végre felülhet-e ismét Anglia trónjára a Liverpool. A szurkolók bizakodnak, és a csapat korábbi magyar játékosa, Bogdán Ádám sem tudja elképzelni, hogy elvegyék az aranyérmet Jürgen Klopp együttesétől – írja az Origo.

Amíg Olaszországban, Németországban, vagy éppen Spanyolországban az utóbbi évek egyik legkiélezettebb harca várható a bajnoki címért és a végső győzelemért, Angliában más a helyzet.

A Liverpool ugyanis egészen hihetetlen módon dominálta a PL-küzdelmeit a 2019–2020-as idényben, a lejátszott 29 forduló alatt egy döntetlen és egy vereség mellett 27 (!) győzelmet aratott, amellyel 25 pontos előnyre tett szert a Manchester Cityvel szemben a tabella élén. A járvány azonban keresztülhúzta a liverpooliak számításait, akiknek matematikailag már csak hat pontra lenne szükségük a biztos elsőséghez. Ha nincs a koronavírus, ez akár már márciusban sikerülhetett volna, amellyel történelmet írtak volna Firminóék, soha egyetlen csapat sem ünnepelhetett ugyanis még április előtt aranyérmet a szigetországban.

A kényszerszünetben persze beindultak a találgatások az esetleges folytatást illetően, több opció is szóba került, hogyan lehetne befejezni a bajnokságot.

A teljes cikket – melyben a Liverpool korábbi kapusa, Bogdán Ádám is elmondja véleményét – IDE KATTINTVA olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik