Kerkezék kikaptak az Arsenaltól, a Chelsea Ryan Reynoldsék csapatával ikszelt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 07:28
Kerkez Milos 81 percet kapott, a Bournemouth 11-esekkel kapott ki az Arsenaltól Los Angelesben (Fotó: Getty Images)
Három angol élvonalbeli labdarúgócsapat is felkészülési mérkőzést vívott az Egyesült Államokban. Kerkez Milos 81 percet játszott az AFC Bournemouthban az Arsenal elleni, 2–1-es vereséget hozó meccsen, míg a Chelsea kétszer is vezetett, de nem bírt a hollywoodi színész, Ryan Reynolds klubjával, az angol harmadosztályban szereplő walesi Wrexhammel.

A Chelsea és a Wrexham a San Francisco 49ers NFL-csapat stadionjában, a Santa Clara-i Levi’s Stadiumban csapott össze egymással. A mérkőzés feszülten indult, ugyanis Levi Colwill és James McClean már a 3. percben összeakaszkodott egymással (VIDEÓ ITT), de a londoni kékek a a 35. percben kihasználták mezőnyfölényüket Christopher Nkunku révén (VIDEÓ ITT). A Chelsea félidei tíz cseréje (csak Carney Chukwuemeka maradt a pályán) után a Wrexham az 58. percben egyenlített egy védelmi megingást kihasználva (VIDEÓ ITT), majd a 71. percben az állást is megfordította (VIDEÓ ITT). A Chelsea-nek sikerült elkerülnie a vereséget, mert a 82. percben Lesley Ugochukwu egyenlített (VIDEÓ ITT), kialakítva a 2–2-es végeredményt.

Az Arsenal és a Kerkez Milost foglalkoztató AFC Bournemouth Los Angelesben, a Galaxy stadionjában mérte össze tudását. A magyar válogatott balhátvéd kezdőként kapott lehetőséget, és a Bournemouth már a 18. percben hátrányba került, amikor egy bal oldali beadás után a hosszún érkező Fábio Vieira kapásból lőtt a kapuba (VIDEÓ ITT). A második félidőben mindkét edző felforgatta csapatát, Arteta nyolc, Iraola hat helyen változtatott a 64. percig, de ez a Bournemouthnak jött ki jobban, ugyanis a szünetben beálló Antoine Semenyo egy szerencsésen felpattanó lövés után egyenlített a 73. percben (VIDEÓ ITT). A 81. percben Kerkezt is lecserélte Iraola, az eredmény a rendes játékidőben már nem változott. A megbeszéltek értelmében tizenegyesek döntöttek. A párbaj első öt körében az Arsenaltól csak Leandro Trossard, a Bournemouthtól csak Philip Billing rontott, ám a hatodik körben Ryan Christie hibája után Jakub Kiwior nem hibázott, ezzel az Arsenal nyerte meg a mérkőzést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Arsenal (angol I. o.)–AFC Bournemouth (angol I. o.) 1–1 – 11-esekkel: 5–4
AFC Bournemouth: Kerkez Milos kezdő volt, a 81. percben cserélték le
Chelsea (angol I. o.)–Wrexham (walesi, angol III. o.) 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik