Megvan a Manchester United új sportigazgatója

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 19:19
Dan Ashworth a Manchestter United új sportigazgatója (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalban (Premier League) szereplő Manchester United bejelentette, hogy Dan Ashworth lett a klub sportigazgatója.

„Megfelelő szervezeti felépítésre van szükség. Sir Alex Ferguson idejében ő volt a menedzser. Ma már nincsenek menedzserek, hanem vezetőedzők vannak. Az edzők a sportigazgatóknak jelentenek, akik pedig a vezetőségnek” – jegyezte meg az MU résztulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe még márciusban. Akkor elmondta, hogy az MU munkáját segíti Sir Dave Brailsford, aki Nagy-Britannia kerékpáros sikereinek egyik fő letéteményese volt.

Ekkor már szó volt arról, hogy a manchesteriek szeretnék megszerezni a Newcastle Unitedtől Dan Ashworth-t. A tárgyalások véget értek, a Manchester United a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy Ashworth a klub új sportigazgatója.

A Manchester United és a Newcastle United az alábbi közös nyilatkozatot adta ki: „A Newcastle United és a Manchester United megállapodott arról, hogy Dan Ashworthot azonnali hatállyal felmentik a Newcastle Uniteddel fennálló szerződéses kötelezettségei alól. A megállapodás feltételei a klubok között bizalmasan kezelendők. A Newcastle United megköszöni Dan munkáját, és sok sikert kíván neki a jövőre nézve.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik