Portugál játékost vesz a Chelsea – sajtóhír

B. J.B. J.
Vágólapra másolva!
2024.07.06. 10:29
A Chelsea új védője (Fotó: AFP)
A 20 éves portugál hátvéd és védekező középpályás, Renato Veiga 15 millió euróért aláír a Chelsea csapatához, írja Fabrizio Romano újságíró, aki azt egyelőre nem tudja, a vételárból milyen részesedést kap a játékos korábbi és nevelőegyesülete, a Sporting CP.

A 2003-as születésű, 7-szeres U21-es válogatott Renato Veiga a legnagyobb portugál tehetségek egyike, tavaly a Sporting CP tartalékcsapatából 4.6 millió euróért vette meg az FC Basel. Veiga kölcsönben játszott korábban egy fél évet az Augsburgban, most ismét országot vált, hiszen elhagyta a svájci csapat edzőtáborát, hogy aláírjon új csapatához, a Chelsea-hez az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően – írja Romano.

A vételár 14-15 millió euró lehet Fabrizio Romano értesülései szerint, plusz aláírási pénz és az ügynökök honoráriuma – és nyilván a Sporting CP is részesül az összegből. Romano azt is tudja már, hogy új csapatában a védelem bal oldalán számolnak vele, egyébként Veiga középső védőként és védekező középpályásként is bevethető. 

Renato Veiga édesapja Nélson Veiga, a Vitória Setúbal és a Desportivo Aves korábbi játékosa, a 14-szeres zöld-foki-szigeteki válogatott védő, aki együtt légióskodott Vezér Ádámmal az Omonia Nicosiánál. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik