Angol Ligakupa: Schön Szabolcs csapata továbbjutott, Szűcs Kornélék kiestek

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 23:11
Győztes meccsen lépett pályára Schön Szabolcs (Fotó: Imago Images)
Mind az öt élvonalbeli csapat továbbjutott a labdarúgó Angol Ligakupa 2. fordulójának keddi játéknapján. Két magyar légiós is pályára lépett, felemás eredménnyel.

Nem okozott gondot a Leicester Citynek a negyedik vonalban vitézkedő Tranmere Rovers legyőzése: Steve Cooper „rókái” Ndidi, Mavididi és Ayew góljaival lépték le ellenfelüket. A Tranmere legjobbja a 43 éves ír kapus, Joe Murphy volt, aki 24 év után ismét a Leicester ellen védte a Rovers kapuját: az 1999–2000-es Ligakupa döntőjében az akkor másodosztályú Tranmere egy 19 éves Murphyvel a soraiban állt fel az akkoriban is élvonalbeli „rókák” ellen – igaz, a finálét 2–1-re a Leicester nyerte meg.

A gól nélküli első félidő után Tim Iroegbunam törte meg a jeget a Goodison Parkban, ezt követően pedig már be tudta darálni a negyedosztályú Doncaster gárdáját. A folytatásban Ndiaye és Beto is beköszönt, így Sean Dyche csapata megszerezte idénybeli első győzelmét tétmérkőzésen. 3–0

A Brighton tartalékos felállásban is sikeresen lelépte a harmadosztályú Crawley Townt (4–0), míg a Fulham az azonos szinten érdekelt Birmingham City otthonában tudott nyerni (2–0).

Kamada Daicsi már a második percben megszerezte a vezetést a Crystal Palace-nek, így a második vonalban érdekelt Norwich lehetetlen feladattal nézett szembe a Selhurst Parkban. A szünet után Jean-Philippe Mateta is betalált, eldöntve a továbbjutás kérdését. Ezt követően Mateta másodszor is beköszönt, majd Eberechi Eze koronázta meg a fővárosiak teljesítményét. 4–0


Szűcs Kornél (balra) végig pályán volt a Vicarage Roadon, csapata viszont kiesett (Fotó: Imago Images)

Továbbjutást ünnepelhetett a Boltonnal Schön Szabolcs, az egykor szebb napokat is látott klub a Shrewsbury Town otthonában nyert 2–0-ra, a magyar szélsőt a 72. percben cserélték be. Szűcs Kornél végigjátszotta a Plymouth watfordi vendégjátékát, de a Wayne Rooney edzette gárdának nem sok babér termett a Vicarage Roadon – a „lódarazsak” 2–0-ra győztek, így ők jutottak tovább.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT (AZ ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI)
Brighton–Crawley (III.) 4–0
Everton–Doncaster (IV.) 3–0
Leicester City–Tranmere (IV.) 4–0
Birmingham (III.)–Fulham 0–2
Crystal Palace–Norwich City (II.) 4–0
MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ MECCSEK
Shrewsbury (III.)–Bolton (III.) 0–2
Bolton: Schön Szabolcs a 72. percben csereként lépett pályára
Watford (II.)–Plymouth (II.) 2–0
Plymouth: Szűcs Kornél végigjátszotta a mérkőzést

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik