Vége a barcelonai kitérőnek, Gündogan egy év után visszatér a Manchester Citybe – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.08.21. 11:15
Ilkay Gündogan és Pep Guardiola a tavalyi FA-kupa-diadal után (Fotó: Getty Images)
A Manchester City vezetősége dolgozik azon, hogy egy év után ismét a csapat keretében tudja Ilkay Gündogant, és az egyeztetések a finisben tartanak – sőt Fabrizio Romano transzferszakértő szerint sikeresen be is fejeződtek. Mint ismert, a 82-szeres német válogatott labdarúgó tavaly a Barcelonába szerződött.

A Manchester City Julián Álvarez távozása és a norvég Oscar Bobb súlyos sérülése miatt került lépéskényszerbe, míg a Barcelona Dani Olmo regisztrációját segíthetné elő egy magas fizetésű játékosa elengedésével – világítja meg a BBC a körvonalazódó Gündogan-klubváltás hátterét szerdai hírében.

Pep Guardiola, a City menedzsere tavaly fájlalta Ilkay Gündogan távozását, csakhogy a klub nem kívánt olyan feltételekkel újraszerződni vele, amilyeneket ő szeretett volna, ez vezetett a csapatkapitány távozásához.

Gündogan 2016-tól kezdődően hét idényt húzott le a Cityben, 304 tétmérkőzésen lépett pályára, 14 trófea megnyerésének volt részese, azaz biztos a gyors beilleszkedése, és az idény beindultával ez nagyon fontos szempont.

Fabrizio Romano transzferszakértő szerint Gündogan stábja és a City illetékesei szerda reggel meg is egyeztek egymással, a középpályás átigazolási díj fizetése nélkül érkezik, és 2025 júniusáig ír alá; gyakorlatilag már csak az ügylet hivatalos bejelentése van hátra. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik