A rekorddöntő 16 éves kapussal felálló Arsenal kiütötte Boltont a Ligakupában

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 22:42
Jack Porter 16 évesen kezdőként védett az Arsenalban (Fotó: Getty Images)
Az angol labdarúgó Ligakupában a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésen az Arsenal 5–1-re kiütötte Schön Szabolcs csapatát, a harmadosztályú Boltont. A londoniak kapusa, Jack Porter különleges korrekordot döntött.

 

A ligakupák „hagyományainak” megfelelően az Arsenal messze nem a legerősebb kezdő tizeneggyel állt ki. Olyannyira nem, hogy a kapuba Jack Porter állt, ami különleges rekorddöntést jelentett. Porter mindössze 16 éves és 72 naposan lépett pályára, így ő lett a valaha volt legfiatalabb kezdőjátékos a londoni klub történetében. A korábbi csúcsot Cesc Fabregas tartotta 2003-ból, a spanyol középpályás 16 évesen és 177 naposan kapott lehetőséget a Rotherham United ellen, szintén a Ligakupában.

Portert a nem csak a kezdőjátékosokat számon tartó listán is mindössze Ethan Nwaneri előzi meg, aki 15 évesen és 181 naposan szerepelt csereként 2022-ben a Brentford ellen a Premier League-ben.

Az első gólt Declan Rice szerezte, a 16. percben szépen lőtt 18 méterről középről a bal alsó sarokba. A másodikat pedig éppen Nwaneri lőtte közvetlen közelről az üres kapuba. Nwaneri később duplázott, az Arsenal pedig meg sem állt öt gólig, a második félidőben Raheem Sterling és a csereként lehetőséget kapó Kai Havertz is eredményes volt. A vendégek egyetlen találatát Aaron Collins jegyezte egy szép kontra végén.

A Bolton futballistája, Schön Szabolcs benne volt a Bolton meccskeretében, de nem cserélték be.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Arsenal–Bolton (III.) 5–1 (Rice 16., Nwaneri 37., 49., Sterling 64., Havertz 77., ill. Collins 53.)

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Brentford–Sheffield Wednesday
Southampton–Stoke
Tottenham–Manchester City
AFC Wimbledon/Newcastle–Chelsea
Manchester United–Leicester
Brighton–Liverpool
Preston–Arsenal
Aston Villa–Crystal Palace

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik