Az Arsenal meghosszabbította Mikel Arteta szerződését – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.12. 13:42
Mikel Arteta 2027-ig írt alá (Fotó: Getty Images)
A Premier League-ben szereplő Arsenal meghosszabbította Mikel Arteta nyáron lejáró szerződését. Sajtóhírek szerint a 42 éves tréner 2027-ig hosszabbított.

Az Arsenal a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub új hosszú távú szerződést kötött Mikel Arteta vezetőedzővel. Az Arsenalt 2019 decemberétől irányító szakember egy FA-kupát, valamint két Angol Szuperkupát nyert a csapattal. Arteta az előző két bajnoki idényben egyaránt a második helyen végzett az Arsenallal, a mögöttünk hagyott idényben Artetát hétszer jelölték a PL hónap menedzsere címre.

„Mikel egy dinamikus és szenvedélyes edző, aki a végletekig törekszik a kiválóságra. Mélyen ismeri az Arsenal értékeit, és amióta 2019 decemberében vezetőedzőként csatlakozott hozzánk, egy újabb szintre emelte a csapatot.” – mondta Josh Kroenke, az Arsenal társelnöke.

Arteta így nyilatkozott: „Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy minden nap ilyen emberekkel dolgozhatok. Várom a következő éveket, alig várjuk, hogy együtt folytassuk az utat.” 

A klub nem közölte, hogy Arteta meddig írt alá, de egybehangzó sajtóértesülések szerint a 42 éves edző 2027-ig szóló szerződést kapott.

Arteta minden sorozatot figyelembe véve eddig 235 mérkőzésen irányította az „ágyúsokat”, s ezek közül 139-et nyert meg. A baszk szakember 59 százalékos győzelmi mutatója a legjobb a legalább 50 meccsen irányító Arsenal-szakvezetők között, megelőzve Arséne Wengert (57 százalék).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik