Sir Alex Ferguson motivációs beszéde után történelmet írt a rögbicsapat

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 16:58
Hatott Ferguson beszéde (Fotó: Getty Images)
A Manchester United legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson motivációs beszédet tartott a Wigan Warriors rögbicsapat játékosainak a múlt hétvégén rendezett döntőjük előtt – számolt be róla az MU hivatalos oldala.

A Wigan Warriors történelmi tettre készült, ugyanis a csapat számára a bajnoki döntő megnyerésén túl a négy nagy trófea egy idényen belüli (quadruple) megszerzése is tét volt. Ez sikerült, mert a Szuperliga nagydöntőjében 9–2-re legyőzte a Hull Kingston Roverst. A mérkőzést a Manchester United stadionjában, az Old Traffordon, 68 713 néző előtt rendezték meg.

A Wigan Warriors edzőjét Matt Peetnek hívják, és amellett, hogy MU-szurkoló, Sir Alex Fergusont tartja az egyik példaképének. A finálé utáni sajtótájékoztatón a tréner elárulta, hogy a skót legendát sikerült meghívniuk a meccs előtti utolsó összetartásra.

„Egy közös barátunkon keresztül léptünk vele kapcsolatba – mesélte Peet, hozzátéve, hogy a csapat hasonló nagy tettre készült, mint a Manchester United 1999-ben, amikor első angol futballcsapatként tudott triplázni. – Szerencsére összejött a találkozó, ami olyan elképesztő volt, mint amilyennek az ilyet elképzeljük. Ittuk minden szavát, de sokkal inkább a jelenléte hatott ránk. Még sosem láttam ennyire csendesnek a társaságot. Egy gombostű leesését is meg lehetett volna hallani. Ezt sohasem fogom tudni neki eléggé megköszönni.”

Az MU oldala megjegyzi, hogy Ferguson a 2013-as visszavonulása óta nem most először tartott motivációs beszédet más sportág csapatának. Tavaly például szintén egy rögbicsapat játékosaival találkozott a döntőjük előtt, de az ausztrál krikettválogatott tagjaival is beszélgetett már.

Ferguson egyébként a mai napig kilátogat a Manchester United mérkőzéseire, a legutóbbi, Aston Villa elleni idegenbeli bajnokira is elkísérte a csapatot Birminghambe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik