Anglia: Ferguson csodálja az 1000. meccsére készülő Wengert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 13:15
A Manchester United korábbi menedzsere, a „vörös ördögöket” több mint 26 éven át irányító Sir Alex Ferguson az Arsenal kispadján ezredik tétmérkőzésére készülő Arsene Wengert méltatta.

A francia szakember 1996-ban vette át az „ágyúsok” irányítását, szombaton, a Chelsea elleni bajnokin pedig 1000. alkalommal ülhet az Arsenal kispadján. Érdekesség, hogy Wenger 500. meccsén is a „kékek”, és José Mourinho ellen küldte harcba övéit, akkor 1–0-s vereség lett a „móka vége”.

Ferguson és Wenger mindig tisztelettel voltak egymás iránt (Fotó: Reuters – archív)
Ferguson és Wenger mindig tisztelettel voltak egymás iránt (Fotó: Reuters – archív)

„Gratulálok Arsene-nek, hogy az ezredik mérkőzésére készül. Nem tudom hangsúlyozni, mennyire elkötelezettnek, strapabírónak és áldozatkésznek kell lenned ahhoz, hogy eljuss egy ilyen fontos mérföldkőhöz, éppen ezért csodálom Wengert” – mondta Ferguson, aki megjegyezte, a francia szakvezetővel mindig tisztelettel voltak egymás iránt. A skót edzőlegenda hozzátette: az Arsenal jó úton jár, szereti nézni a csapat játékát.

„A legnagyobb bók, amit mondhatok, hogy tizenhét éven keresztül senki mással nem rivalizáltam” – fogalmazott Ferguson.

A csapatával a Chelsea elleni Premier League-találkozóra készülő Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján viccesen megjegyezte, a következő ezer meccse hasonlóan nehéznek ígérkezik, mint az eddigiek.

„Megtiszteltetés, hogy ezredszer ülhetek az Arsenal kispadján. A klub mindig támogatott engem. Az idő majd eldönti, hogy az egyesület patinásabbá vált-e azóta, amióta itt vagyok, remélem, hogy igen. A szezon meccse következik számunkra, mert az egyik közvetlen riválisunk ellen játszhatunk. Ameddig lehetséges, motivált maradok, de tudom, hogy az előttem álló ezer mérkőzés is nehéz lesz” – mondta Wenger, akitől megtudtuk, hogy Tomás Rosicky játéka kérdéses a PL listavezetője ellen, a többi játékosával azonban biztosan számolhat a szombaton 13.45 órakor kezdődő összecsapáson.

A 64 esztendős szakembert egyébként a jubileum alkalmából egy aranyágyúval lepték meg a klubvezetők.

WENGER ÉS AZ ARANYÁGYÚ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik