PL: kórházba szállították az Edersonnal ütköző City-védőt

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 10:14
null
Eric Garcíát hordágyon kellett levinni a pályáról (Fotó: AFP)
Majdnem tíz percig állt a játék szerdán a Manchester City–Arsenal angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésen, mert a hazaiak kapusa, a brazil Ederson durván összeütközött csapattársával, a 19 éves Eric Garcíával, akit hordágyon kellett levinni a pályáról. A fiatal spanyol labdarúgót kórházba szállították.

A City 2–0-ra vezetett a találkozón, amikor a 80. percben egy előreívelt labdára Ederson vakmerően rontott ki kapujából, hogy elfejelje azt, ám közben saját csapattársát, Eric Garcíát sem kímélte.

A 2017-ben az FC Barcelonától érkező 19 éves középhátvédet percekig ápolták a pályán. A körülötte lévő Manchester City- és Arsenal-játékosok arcán aggodalmat lehetett felfedezni.

Nagy volt az ijedtség a földön fekvő Eric García láttán (Fotó: AFP)
Nagy volt az ijedtség a földön fekvő Eric García láttán (Fotó: AFP)

A spanyol futballistára oxigénmaszkot tettek és hordágyon szállították le a pályáról. A BBC beszámolójában azt írta, Garcíát kórházba vitték az eset után.

Az ütközés:



„Kicsit aggódunk Ericért. Szerencsére magánál van, de meg kell várnunk, mit mondanak az orvosok” – nyilatkozta Pep Guardiola, a City menedzsere.

Ederson az Instagram-oldalán jobbulást kívánt csapattársának, s azt írta, reméli, csütörtökön személyesen elnézést kérhet tőle.

Ederson sajnálja, ami történt (Fotó: Instagram/Ederson Moraes)
Ederson sajnálja, ami történt (Fotó: Instagram/Ederson Moraes)

A 2001-es születésű labdarúgó ebben az idényben 12 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Pep Guardiolától. A Premier League-ben harmadszor volt kezdő.

ANGOL PREMIER LEAGUE
28. FORDULÓ
Manchester City–Arsenal 3–0(Sterling 45+2., De Bruyne 51. – 11-esből, Foden 91.)
Kiállítva:
David Luiz (Arsenal, 49.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik