Az olimpia csak a kezdet volt: Fazekas győzni akar a világbajnokságon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.02.20. 14:12
Címkék
Fedett csarnokban készülhet a berlini atlétikai világbajnokságra Fazekas Róbert, aki edzői szerint már most jobb formában van, mint az előző évek hasonló időszakában, ezért a tavaszi versenyeken egyre jobb eredményekre számítanak a diszkoszvetőtől – hangzott el pénteken a Szombathelyi Haladás sportcsarnokában tartott sajtótájékoztatón.
Fazekas nem adja fel
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Fazekas nem adja fel
Fazekas nem adja fel
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Fazekas nem adja fel

A németországi vb-n minimális elvárás Fazekas Róberttel szemben a döntőbe jutás – fogalmazott Dornbach Ildikó, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szövetségi kapitánya, aki emlékeztetett rá: a szombathelyi sportoló azzal, hogy eltiltás és hosszabb kihagyás ellenére is nyolcadikként végzett a pekingi olimpián, már bizonyította, hogy továbbra is helye van a világ legjobbjai között. A kapitány hozzátette: a végcél természetesen London, a következő olimpia, ott pedig a döntőbe jutás és minél jobb eredmény elérése.

Vida József vezetőedző elmondta, szponzori támogatásból sikerült megteremteni a feltételeit annak, hogy a versenyző fedett helyen, a sportcsarnokban folytathassa a tréningezést. Vizi Gábor edző pedig speciális erőnléti edzési módszerrel gondoskodik arról, hogy az egyenletes felkészülést lehetőleg ne zavarja meg semmiféle sérülés.

Fazekas Róbert elmondta: mindenképpen a döntőbe jutás és a győzelem a célja a berlini világbajnokságon, ahol szavai szerint nehéz dolga lesz, mivel a mezőny jelentős része képes 68 méter körüli dobásra, amely akár a győzelemhez is elég lehet, de előfordulhat az is, hogy még a döntőbe kerüléshez is kevésnek bizonyul. Hozzáfűzte, felkészülését jelentősen segíti, hogy az edzéseket nem a szabadban kell végeznie. Korábban sokat kínlódott azzal, hogy a tréningeken megfázott a háta.

A sajtótájékoztatót követően Fazekas Róbert a Haladás-sportcsarnokban nyílt edzést tartott, amelyet az újságírók is megtekinthettek.

Vida József elmondta: teljes értékű edzésmunkát tesz lehetővé a speciális háló, amelyhez hasonlót használnak a versenyeken is a dobókör elkülönítésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik