Atlétikai vb: már több mint 10 ezer jegyet vettek a szurkolói klub résztvevői

Vágólapra másolva!
2023.06.20. 11:31
null
Sportolásért cserébe kapnak kedvezményt a szurkolói klub résztvevői (Fotó: worldathletics.org)
Már több mint 10 ezer jegyet vettek a szurkolói klub rendezvényeinek résztvevői, akik a sportolásért cserébe ötven százalékos kedvezményt kaptak a budapesti atlétikai világbajnokságra.

Januárban hirdette meg a vb szervezőbizottsága azt az egyedülálló lehetőséget, hogy mindazok, akik részt vesznek az év elejétől a világbajnokság kezdetéig tartó időszakban a kiválasztott 37 szabadidősport-rendezvény egyikén, vagy teljesítik a nyolc egyéni kihívás valamelyikét, hozzájutnak a kedvezménykuponhoz és négy jegyet, vagy bérletet vehetnek féláron a vb-re.

Minden vármegyében találkozhatott a közönség a vb szurkolói klubjával, eddig harminc helyszínen sportolhattak, és hátra van még a Balaton-átevezés és a Balaton-átúszás is, amelyek várhatólag újabb tömegeket vonzanak majd.

„Számunkra az atlétikai világbajnokság nem csak arról az egyébként fantasztikus kilenc napról szól, amikor a versenyek zajlanak. Hiszünk benne, hogy a vb egy életre szóló élményt nyújt, mozgásra és aktívabb, egészségesebb életmódra ösztönöz. Mivel korábban hasonlóval senki sem próbálkozott a világon, kidolgoztuk a saját modellünket: aki sportol, kedvezményt kap, hogy ott lehessen a világ harmadik legnagyobb sporteseményén és személyesen láthassa a csodát, az atlétika szuperhőseinek küzdelmét” – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója a vb keddi hírlevelében.

Az érdeklődést jól jellemzi, hogy már több mint 190 ezer jegy fogyott el az atlétikai világbajnokságra és van olyan versenynap, amelyre már alig lehet belépőhöz jutni. Augusztus 19. és 27. között kilenc napon át zajlanak majd a küzdelmek a Nemzeti Atlétikai Központban több mint kétezer atléta részvételével, akik több mint kétszáz országból érkeznek Budapestre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik