Kihagyja a német bajnokságot a női távolugrás olimpiai címvédője

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 17:55
Malaika Mihambo betegség miatt kihagyja a német bajnokságot (Fotó: Getty Images)
Malaika Mihambo, a női távolugrás olimpiai címvédője visszalépett a hétvégi német bajnokságtól, mivel a római Európa-bajnokságot követően koronavírusos lett, és még nincs olyan állapotban, hogy versenyezzen.

Mihambo 7.22 méterrel, a világ idei legjobbjával nyerte a német küldöttség egyetlen aranyérmét a két héttel ezelőtt véget ért kontinensviadalon, valamint a tízpróbázó Leo Neugebauer mellett hazája egyik legnagyobb esélyese a párizsi olimpián. Mihambo a tokiói játékokon és két világbajnokságon (2019, 2022) is felállhatott már a dobogó legfelső fokára és ebben a szezonban egyre jobb formát mutatott.   

„Malaika rögtön a római Eb után fertőződött meg. Azóta már visszaállt az edzésbe, de a Braunschweigben sorra kerülő országos bajnokság még túl korai lenne neki” – mondta Ulli Knapp, a német válogatott edzője.

A németek már korábban jelezték, hogy több koronavírusos fertőzés is volt a csapatban, de nem árulták el az érintettek nevét.

A német ob-re – a magyarhoz hasonlóan – a hétvégén kerül sor, és az utolsó lehetőség az atlétáknak az olimpiai szintek teljesítésére vagy világranglista pontok gyűjtésére, mivel vasárnap éjfélkor zárul a kvalifikációs időszak a párizsi játékokra.

A 30 éves német távolugró Rómában már teljesítette a 6.86 méteres ötkarikás szintet.

Mihambo mellett Konstanze Klosterhalfen – aki két évvel ezelőtt női 5000 méteren lett Eb-győztes – szintén kihagyja az ob-t, ő viszont még nem teljesítette az ötkarikás szintet, így várhatóan nem lesz ott a nyári játékokon. Klosterhalfennek betegség miatt nem volt lehetősége megvédeni címét Rómában.

A Párizsban indulók listáját jövő pénteken jelentik be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik